Mathildas Hundar

2011-09-15
15:50:22

Beardie Hairstyle Nr.1
Här beskriver jag hur jag gör den här frisyren på mina hundar. Visst är han väl fin Florian? :)





Kommentarer:
#1: Sonja

Hej. Jag har hittat hit efter "tips" från Ina. Florian blev jättefin, lite tips om skötsel och pälsvård skulle vara kul att få. Jag provade just K9 shampo och balsam till mina, funkade bra på Nellie men inte alls på Abbe. Mina beardisar är båda födda i mars 2003 men dom är inte syskon.

2011-09-15 @ 19:15:15
#2: Mathilda

Hej! Va kul att du hittat hit! :) Jag tänkte göra fler inlägg om pälsvård så fort jag får tid över :)



Jag har inte provat K9 serien och det är svårt att hitta rätt i schampoo och balsam djungeln. Men jag använder ett mer vårdande och intensivare schampoo och balsam till vardags,. det funkar som en hårinpackning. Innan utställning använder jag ett schampoo som inte är lika "tjock" utan som istället framhäver pälsens struktur och glans på ett bättre sätt. Eftersom att Beardisar ska ha sträv päls.



Det är svårt för mig att veta varför det funkade på Nellie men inte på Abbe. Jag antar att det är för att dem har olika pälskvalitéer.



Det finns ju olika schampoon och balsam för olika pälstyper. Om du har en lättskött päls som blir för platt, då skulle jag välja ett volym schampoo. Om pälsen istället blir för yvig, frissig och stor så skulle jag välja ett schampoo som ej ger pälsen volym utan mer tyngd



/Mathilda

2011-09-16 @ 07:21:13
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: