Mathildas Hundar

2011-08-11
11:50:00

Blodpudding
Idag har jag torkat blodpudding, ett enklare och billigare hundgodis finns nog inte ! Dela upp blodpuddingen i små bitar och lägg det på en plåt. In i ugnen på 100 grader i ungefär 45 min. Man kan puddingen inne längre om man vill att godiset ska vara torrare.


Kommentar:

ett annat sätt att få den torrare men att de ändå ska gå lika fort att göra, det är att lämna ugnen pyttelite på glänt när man har i blodpuddingen, då drar fukten ut och godiset blir torrare, men då ska man ha ugnen på 125 grader istället :)

jag föredrar dock att ha dom lite hårda och "okladdiga" på ytan men fortfarande lite mjuka innuti.

lättare vid träning och sånt. Ger man hårt godis, som leversnittar eller sånt så kan man inte vara lika effektiv och ge snabb belöning "i farten" på ett moment man tränar in..

på en hundkurs jag var så fick man inte ha hårt godis bara för att det "störde effektiviteten" och farten i övningarna.

Ja, alla är ju olika.. Men jag föredrar när det är lagomt hårda utanpå och lagomt mjuka innuti :)

Fin Headerbild du har förresten =)

Svar: Tack för tipset! De va så längesedan jag torkade blodpudding nu, men tror att jag också haft luckan lite öppen då :) Smart att använda mjuka godisar för att hunden inte ska stanna o tugga. Brukar mest använda mjuka men varierar även :)
Mathilda

2014-01-09 @ 21:44:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: