Mathildas Hundar

2013-10-15
08:57:00

Nero, Otto och Marwin
Under sommaruppehållet så har det ju hänt en del. Valparna, kan man kanske inte riktigt kalla för valpar så mycket länge till. Dem har vuxit upp till tre riktigt trevliga hundar!
 
Uno, som numera heter Nero flyttade till kennel La-Faja i Norge. Dem är jättenöjda med honom och han har redan som valp varit mycket framgångsrik i utställningsringarna, om än lite busig... En typisk beardiesvalp alltså ;)
 
Otto och jag tog ett flygplan till hans nya hem hos Deborah i Frankrike. Han var en så duktig kille och flygresan var då inget speciellt tyckte han. Otto har det superbra i sitt nya hem och blir väl omhändertagen. Deborah har sedan tidigare tre utav våra uppfödningar, Blue som är Cleos dotter, Charmer som är Dollies bror och Meja som är Smillas dotter.
 
Marwin ska göra den längsta resan utav dem alla och han ska i vinter flyga till Australien där hans nya hem väntar. Dem kontaktade oss först för 15 år sedan och då tackade vi nej. Vi tyckte att det var för långt bort för att skicka en valp utan att riktigt veta vilka ägarna var. Men nu har dem väntat i 15 år och vi har uppfattat dem som trevliga människor med sunda värderingar. Vi är säkra på att Marwin kommer att få det toppen!
 
Det kan dock hända att jag är tvungen att åka på en jordenruntresa för att hälsa på dem tre...
 
Här kommer ett gäng nu och då bilder:
 
Nero och lillmatte Helle, dagen dem hämtade hem Nero.
 
Nero på sin senaste utställning där han blev BIR! 
 
 Otto tränar på att stå fint, 8 veckor gammal
 
Otto vinner Best in show, 7 månader gammal
 
Marwin poserar framför kameran, 8 veckor gammal
Marwin på sin första utställning, 6 månader gammal

2013-10-07
14:18:31

Back on track!
Det har blivit ett oplanerat fem månaders uppehåll här i bloggen... Ingen motivation har funnits till att blogga och därför har jag heller inte gjort det. Träningen har minst sagt legat på is, det som skulle bli ett vinteruppehåll har blivit nästan ett års uppehåll utan aktiv träning. Jag tror det behövdes. Ganska skönt att bara vara en "vanlig hundägare" och gå på promenader och träna lite då och då.
 
Jag åkte till klubben på onsdagsträningen för ett par veckor sedan och tränade med rallylydnadsgruppen. Många nya ansikten men även ett par gamla välbekanta ansikten. En sån himla trevlig grupp med människor! Alla hejjar och är glada. Hjälps åt att plocka fram och undan. Ingen prestige utan alla kommer med sina "vanliga hundar" och tränar för att det är kul. En avancerad bana var uppbyggd och eftersom att det är den klass vi ska debutera i så provade jag att gå den med Florian. Hade inga förväntningar över huvudtaget. Jag hade nästan glömt bort vilken sida av skyltarna jag skulle gå på och tänkte att Florian måste vara minst lika ringrostig som mig. Kan han ens sitt nu?
 
Men som vanligt så förvånar denna hund mig med att gå inte bara en utan flera klockrena banor. Vi bara lekte oss igenom allt! Det är nästan så att jag skäms, ett års uppehåll utan aktiv träning och min jäkla skit hund är klar att debutera i den avancerade klassen. Snacka om att vila sig i form...
 
Så nu har vi gått på varenda onsdagsträning och har faktiskt varit ute på klubben två gånger förra veckan. Det är jäkligt kul att träna! Motivationen är tillbaka!
 
Kommer även att försöka uppdatera bloggen lite oftare än typ varje halvår, men kanske inte heller varje dag. Jag uppdaterar när jag vill, hinner och orkar.
 
Ska försöka att summera denna sommar i kommande inlägg, men om det är nåt ni undrar. Så fråga gärna!
 
Älskar den här bilden! Den är inte perfekt på något bevis men det är givande träning i form utav glädje och lek. Notera att jag belönar framåt, lite minns jag från lydnadskursen i vintras... ;) Belöna framåt = energi framåt.