Mathildas Hundar

2012-09-30
11:21:00

Florians och Teas valpar
Här kommer några bilder på Florians och Teas valpar.  Fyra stycken är dem, tre tikar och en hane. Visst är dem ursöta?
 
Alla bilder är fotade av Lena Wanner.
 
Mamma Tea med valparna
 
Hedda
 
Hebbe och Hilda
 
Hulda

2012-09-29
11:05:00

Florians flickvän Tea
En sak som jag helt glömt bort är att i somras när jag var på semester i spanien, då fick Florian finbesök utav en supersöt tik som heter Tea, Alvskogens Nightwish Girl. Tea ägs utav Lena Wanner och tillsammans brukar dem bland annat träna vallning och lydnad.
 
Jag tror att det kommer bli ett gäng av riktigt aktiva valpar! Spännande att se vad det blir med dem i framtiden :)
 
Här kommer två bilder på Tea och hennes matte när dem tränar lydnad.
 
Foto: Christina Andersson
 

2012-09-28
11:11:58

Mot Eskilstuna!
Idag åker jag mot Eskilstuna för att vara med och anordna sveriges hundungdoms handling läger. Det kommer bli jätteroligt! Den proffesionella handlern Hugo Quevedo och Louise Dufwa kommer att föreläsa. Vi kommer att ha en del praktiska träningar, lekar samt en tipsrunda.
 
Syns vi där?

2012-09-27
10:26:00

Klubbmästare!
Dagen startade med inofficiell tävling i nybörjarklass, domare för dagen var Katarina Strömberg.
 
Först ut var Florian. Jag hade höga förväntningar på honom eftersom att han tävlar i den avancerade klassen så då borde nybörjarklassen inte vara några problem. Men jag vet att känslan på träningar och tävlingar den senaste tiden inte har varit på topp, då jag tycker att han har slarvat med fokuset. Vilket antagligen har att göra med att han parat två tikar i somras (vilket jag tror att jag har glömt bort att berätta för er...?)
 
Känslan både utanför och på banan var bra. Han gjorde de jag sa och jag tyckte allt flöt på bra. Men jag var ändå lite smått kritisk på oss och räknade att vi minst måste ha fått 5 minus poäng.
 
På prisutdelningen ropade dem upp oss först och vi vann med 99 poäng! Ett ynka minus poäng för att han ställde sig snett.
 
Svea var näst på tur. Jättefin känsla utanför banan, men strax innan vi skulle gå in så fick hon syn på sin familj, mamma, Ulrica och hennes hund Sven. Jag bad dem gå iväg så att hon kanske skulle kunna koncentrera sig bättre. Men det hjälpte inte.
 
Svea är en hund som ska hålla koll på flocken till 100%. Om någon saknas då ska hon leta rätt på dem. Så hon var inte kontaktbar överhuvudtaget så jag avbröt vår runda och startade inte.
 
Det var lite klumpigt av oss eftersom vi vet hur hon är, men då fick jag ändå ett kvitto på att hon bör träna på att vara ensam i nya miljöer.
 
Tanten Cleo var överdrivet taggad på att tävla. Jag hade en lycklig gummiboll till hund. Vid sitt, stå så satt hon sig väldigt fint och när jag visade att hon skulle stå så tog hon världens skutt fram och började busa.
 
Jag skrattade och fortsatt att gå mot spiralen. Där tar hon sats (som den agilityhund hon är) och hoppar över skylten. Jag fortsätter att skratta och försöker att gå spiralen med en studsande gummiboll i snöret som mitt i ett glädje skutt landar på en kona. Japp och på dem två skyltarna rök 25 poäng.
 
Resten av banan flöt på fint och något sådär kontrollerat. 72 poäng blev det och med kommentaren. Mjukt och trevligt. Även gamla hundar kan.
 
KM banan var en bana där följsamheten satts på prov. Det var en bana byggd på endast tempoväxlingar, snurrar och svängar. Större delen av banan utfördes i snabbt tempo.
 
Jag startade med Cleo och Florian och tänkte att den här banan kommer hundarna tycka är lattjolajbans! Och visst gjorde dem de. När jag och Florian tränade utanför banan så hoppade han upp och skulle ge mig en puss vilket resulterade i en blåtira dagen efter.
 
Men vad gör väl det?
 
Florian vann med 100 poäng och blev våran klubbs första mästare i rallylydnad!
 
Tanten Cleo kom fyra med 94 poäng.
 
Multi UCH RLD N RLD F Farmarens Florian Prinzkrona klubbmästare i rallylydnad.
 
(Sorry för dålig bild kvalité bilden är tagen med mammas mobil eftersom kameran är på lagning)

2012-09-23
11:41:00

Rally time!
Nu är det dags för KM i rallylydnad på valbo bk. Tanten Cleo är anmäld och likaså Svea och Florian. Undrar just hur det här kommer att gå? ;)
 
Håller tummarna för att dem kommer ihåg åtminstone en liten del utav de dem lärt sig ;)

2012-09-22
10:40:37

Lite tid över...
Nu ska jag ut i regnet för att träna lite rally med hundarna, en kvart var, nå mer hinner vi inte för sen ska vi skynda ner till skomakaren (skulle ha hämtat mina klackar i onsdags men det har helt glömts bort), till dressman (sambon envisas med att han måste ha en ny skjorta inför kvällen) och sedan ska vi hem för att leta reda på något att ha på sig inför kvällen (oavsett hur mycket kläder jag än har, så har jag aldrig något att ha på mig...) sedan ska dem där förbaskade lösögonfransarna på (vilket alltid tar minst en timme) och sen ska man fixa håret (vilket är totalt lönlöst när det regnar) för att vara hos sambons familj till 16.00.
 
Japp, tight om tid var det. Kanske dags att stänga ner datorn och sätta igång?
 Söta tanten Cleo är taggad inför rally träning i regnet. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Och visst liknar hon den där röda musen typ i mumindalen, sniff kanske han heter? ;)

2012-09-21
15:35:00

Trevlig helg!
 
Dagen idag har tillbringats i vårat hund SPA där vi har haft fullt upp med kunder! Kul! Syrran och jag går just nu en starta eget kurs som man får otroligt mycket inspiration ifrån, så just nu bubblar vi utav idéer. Himla spännande! Mer om det en annan gång...
 
Morgondagen kommer att tillbringas med min sambos familj då min sambo och hans pappa har fyllt år, så vi kommer antagligen både äta, dricka och skratta gott.
 
På söndagen så är vi laddade inför KM i Rallylydnad på klubben! Jag känner mig dock något stressad inför det eftersom att vi knappt har tränat någon rallylydnad på senaste tid. Får hoppas att vi hinner finslipa lite under lördagen.
 
Så, så där ser min helg ut.
 
Hur ser din helg ut?
 

2012-09-20
08:15:21

Time to Walk
Idag har jag planerat att ta en rejäl promenad med hundarna. En sån där promenad då dem blir riktigt riktigt trött men även riktigt riktigt lortiga. Tur att mamma har hundbadkar. Mindre tur är att kameran är inne på lagning så några nya bilder blir det inte än på ett tag...
 

2012-09-18
18:02:00

Årets vallningsmästare!
2012 års klubbmästare i vallning är Bosse Hellsten & Hairdog's Zchool Boy "Boriz".
 
Boriz är efter min "Florian" Multi ch RLD N RLD F Farmarens Florian Prinzkrona och "Effi" Farmarens Empress Elfi som ägs utav Tina Jämthagen.
 
Vi önskar dem ett stort grattis!!
 

2012-09-17
17:56:00

Brian vallar får
Här kommer resten av bilderna från när Brian vallade får. Det var svårt att fota och jag stod långt ifrån, så jag är inte helt nöjd med bilderna, men de får duga.
 
I varje fall så var Brian riktigt pigg och tyckte att det var jätteroligt att träffa fåren. I början hade han mycket spring i benen men blev bättre och bättre allt efter tiden gick. Domaren sa att det märktes att han var ung (detta var ju andra gången han träffade får) men hon gillade att det gick att kontrollera honom och efter varje tillrättavisning så kom han tillbaka ännu bättre.
 
Plus att hon sa att han var en lovande vallhund!
 
Snittpoängen blev 4,33.
Intresse 4
Naturlig förmåga 4
Mental uthållighet 5
(Samarbete/styrbarhet 3)
 
2012-09-16
12:20:00

Stilstudie: Rörelser
Vid söndagens gruppfinaler i Högbo så passade jag på att knäppa några bilder. Nedan ser ni ett gäng bilder på hundar i rörelse.
 

2012-09-15
16:38:00

Godkänt vallanlagsprov!
Denna dag har vi tillbringat på Tina Jämthagens gård i Lingbo där mammas hund Brian, SE NO UCH Potterdale Golddust gjorde ett vallanlagsprov. Han blev godkänd och fick lovord från domaren!
 
Mer bilder från dagen kommer senare, men nu ska jag träffa mina bästa tjejkompisar och göra stan osäker!

2012-09-14
16:24:00

Junior Handling
Är du ung och tycker om hundar? Vill du prova på en ny rolig aktivitet med din hund? Eller är du redan en frälst handler?
 
Då är du välkommen att delta på den Junior Handling Kurs som Sveriges hundungdoms Handling kommitte arrangerar i samarbete med SKK.
 
Datum: 28-30 september
Plats: Vilsta Sporthotell, Eskilstuna
Föreläsare/Instruktör: Hugo Quevedo och Louise Dufwa
Kostnad: 700 kr
 
Anmälan är förlängd till den 20 september!
 
Vänligen sprid detta vidare till era vänner! Om vi vill att hundsporten ska överleva så måste vi få in fler yngre i sporten och ta tillvara på de få vi har!
 
 
 Min vinnare i Junior Handling i Högbo. En av de roligaste tävlingarna jag har dömt! Jag var väldigt imponerade utav den höga kvalitén på de handlers som tävlade. Synd att domaren inte kunde bjuda på ett leende på bilden dock... ;)
 

2012-09-13
12:52:00

Hejdå Tyra!
Då har sista valpen för i år flyttat hemifrån. Sist ut var Tyra, Farmarens Pearls of Passion.
 
I tisdags åkte jag till Arlanda för att lämna Tyra vid flygplatsen. Hon var riktigt duktig och hanterade den nya miljön väl. Men det känns alltid lite konstigt att låta en hund flyga helt själv även fast man vet att dem är i goda händer. På kvällen anlände hon till Italien till sina nya ägare och hon hade hanterat resan väl, vilket alltid är skönt att höra.
 
Vi önskar henne all lycka och hoppas att hon njuter utav den italienska värmen och den italienska glassen!
 

Tyra satt bekvämt i sin flygbur med isvatten och ett ben att tugga på

2012-09-12
10:32:00

Före och Efter
Denna söta blandis tik, Miami, kom in till trimmet i måndags. Så här såg hon ut efter bad och fön men innan klippning:
 
 
Efter klippning:
 
Lite skillnad va?

2012-09-07
15:49:00

Det ska börjas i tid...
Under Högbo utställningen så delade vi tält med våra vänner och rätt som det vad så tog deras dotter Maria min mosters hund Sven och gick i väg. Maria hade suttit och kollat hela dagen på hundarna som gick så fint i ringen, så hon satt sig ner kramade Sven och så pekade hon och berättade för honom att han skulle springa i en cirkel. Så himla sött.
 
Vi stod lite längre bort och såg på medan Maria tränade med Sven. Hon är en riktig naturbegåvning!
 


2012-09-06
10:32:00

M&L Hundtrim/SPA
Som jag nämnde lite snabbt i föregående inlägg så har jag och syrran startat upp ett hundtrim/SPA där vi nu har börjat ta emot kunder.
 
Vi håller till hos Filippas foder och tillbehör i Gävle. Besök gärna vår facebook sida!
 
Igår fick vi in en liten pomeranian kille som hette Boss, passande namn va? ;)
 
Han ville bli av med sin yviga päls och tover så att matte skulle få det lättare att sköta om den.
 
Visst blev han söt?
 
Före:
 
Under bad:
 
Efter: