Mathildas Hundar

2011-12-31
21:08:00

Happy New Year!
At this moment I'm at a resturant in Berlin together with my boyfriend and our friends. We have had a couple of drinks and we are now eating a juicy steak.  We are surronded by a lot of happy people, music are flowing out of the speakers and the sky is filled with fireworks. This will probably be a night to remember!

2012 will be a good year! Happy New Year! Take care of your loved ones and enjoy each other!

I hope your dogs don't suffer to much this night...

Love Mathilda


2011-12-28
15:13:00

Linnéa och Kitty
Kitty is Linnéas sweetheart and Kitty loves her mum more than a lot. They look so sweet together! :)


Kitty wants to kiss but Linnéa thinks it's enough :)

2011-12-27
14:21:00

Berlin! Here we come!

Idag åker jag och min sambo till Berlin för att fira nyår. Vi kommer hem på måndag och under tiden så kommer hundarna bo hos mamma. Just nu har jag lite panik för jag ska hinna med massor med saker idag. Jag ska packa väskor, städa hela lägenheten (som ser ut som ett bombnedslag) borsta hundarna samt försöka hinna med att förbereda några tidsinställda blogg inlägg till er.

Som ni kanske förstår så kommer bloggen att komma i sista hand och därför kommer det antagligen bli sämre uppdatering under följande dagar. Jag skulle verkligen behöva en bloggpartner vid stunder likt dessa... Finns det någon frivillig? ;)

Ni får se till att ta hand om varandra medans jag är borta! Vi hörs på måndag igen! :)


2011-12-26
16:05:39

Julfina Hundar
Hundarna var fina på Julafton med en varsin röd rosett runt halsen ända tills mammas bushund Ruby (hunden på de sista bilderna) upptäckte att det var jätte roligt att riva sönder rosetterna...


2011-12-25
22:03:21

En lugn juldag
Idag har våra grannar (och antagligen många fler) fest. Hög musik och glada skratt hörs genom väggarna. Men inte hemma hos oss, här hörs bara hundarnas tunga andetag och ljudet utav tv:n. Vi bryter därmed traditionen och vi går varken på bio eller på krogen. Vi har en lugn och mysig hemma kväll! Underbart! :)

Vi hörs mer imorgon! Ta hand om er!


2011-12-24
12:52:52

Christmas Eve
Hi everyone! Today I won't update the blog as much as I normally do, because I will be busy eating christmas porridge, ham, meatballs and drinking mulled wine together with my beloved familiy.

This morning the dogs got a christmas present (smoked pig's ear) each. They loved it!

I hope you all will have a great Christmas! Take care and give your dogs and familiy an extra big hug today!

 

2011-12-23
09:14:39

BackFlip
How do you teach the dog something like this? It's amazing!


2011-12-22
12:02:00

Halti - Grimma till hund
Nu när vintern är här så är gatorna naturligt hala och med tre pigga beardisar på morgon promenaden med en nyvaken matte i andra änden av snöret, brukar alltid vara lite ostabilt.

I normala fall använder jag vanliga halsband men nu till vintern så börjar jag titt som tätt använda mina två haltin till hundarna.

Halti är en grimma som fungerar som så att när du tar i kopplet så dras det åt runt hundens mun och huvudet styrs åt det håll du drar kopplet. För mig fungerar detta som ett ypperligt komplement till vanliga halsband och hundarna går lugnare på morgonpromenaderna trots att det kryper myror i brallan på dem. Om grimman används ofta så lär sig hunden dock hur den på bästa sätt får kraft och kan även lära sig att dra i grimman.

Jag tycker absolut inte att detta är en lösning på ett problem med en dragig hund utan då borde man istället träna mer på lydnaden. Men det fungerar alldeles utmärkt som ett komplement till ett vanligt halsband.

Dock kan en grimma medföra nackskador om den används på ett felaktigt sätt, på ett liknande sätt som ett vanligt halsband och stryphalsband. Eftersom att grimma sitter fast i huvudet på hunden så bör man vara mycket mjuk i handen och undvika ryck och slit.

Vad är era åsikter kring detta? Använder ni grimma? Varför/varför inte?

Jag har två olika sorters haltin ett som är lite större och med bredare remmar. Den har gör även som så att bandet runt nosen dras åt på samma sätt som ett halvstryp. Den andra varianten som jag har är mindre och med tynre remmar och den har inte ett band som dras åt. Se bild nedan.

Jag brukar bara använda grimma på Svea och Florian, inte på Cleo. På bilden har dock Cleo på sig grimman för att det blir lättare att se utan all päls ;)2011-12-22
10:25:21

Oil
Jag brukar slingra över lite rapsolja på hundarnas torrfoder lite då och då. Dem tycker att det är jättegott plus att det är nyttigt och pälsen blir blank och fin.

Funderar även på att köpa hem lite laxolja för att hundarna även ska få i sig omega 3.

Brukar ni ge era hundar olja? I så fall vilken olja och varför? :)2011-12-21
17:23:26

Handling Kommittén
Idag fick jag en inbjudan till att bli medlem i Sveriges hundungdoms Handling Kommitté. Jag har självklart tackat ja! Jag ser framemot detta roliga uppdrag och hoppas på att kunna bidra med min kunskap och erfarenhet till ett bättre Junior Handling - Sverige.

Detta firas med ett rallylydnads pass! ;) På med tjocka kläder och ut i kylan!


Svenska landslaget vinner guld 2008. Jag visar en siberian husky och vi vinner guld i den individuella tävlingen.

2011-12-21
14:46:00

A walk in the snow
Vi har precis kommit in från en härlig promenad i snön. Hundarna fick som vanligt springa av sig på ängen och Florian hittade som alltid en pinne som han ständigt låg och tuggade på. Tjejerna tyckte att han var tråkigt så dem körde på sitt egna lilla race.

Tyvärr så var det något knas med inställningarna på kameran så den hade fokus på allt utom hundarna. Suck... Jag har själv inte en aning om hur man löser det, så jag ska ta och be om hjälp av min fotokunniga kompis som fipplade med kameran i lördags... ;)


2011-12-21
11:43:33

Merry Christmas!

2011-12-20
15:08:00

Fördelar/Nackdelar
En sak som jag har tänkt lite på den senaste tiden är hur man ser på sin egen hund respektive andras hundar.

För det första så är många väldigt snabba med att peka ut nackdelarna hos en hund istället för att se på de fördelar hunden faktiskt har. Varför är det alltid så? Varför letar vi alltid efter fel?

Om vi tar ett exempel: Du går igenom en hane som du möjligtvis vill använda till din tik och allt eftersom du går igenom hunden tänker du, ljusa ögon, tunt huvud, skulle vilja ha lite bättre skulderläge osv. Men du har helt glömt bort att se till de fördelarna hanen faktiskt har.

Så här tycker jag tanke gången borde vara: trevligt och stabilit temperament, vacker överlinje, riktigt bra form och djup på bröstkorgen men jag har såklart fortfarande mina önskemål om förbättringar i åtanke och jämför därefter med min tiks förutsättningar.

Det gäller att se till både fördelarna och nackdelarna, för hur ska du annars kunna se till helheten?

Det är ganska självklart, men hur väl använder vi oss av detta i praktiken?


Hur skulle det vara om någon ville använda din hane och dem frågar vad du tycker om din hanes förutsättningar och kvalitéer? 

Hur skulle du agera? Skulle du ha svårt för att kritisera din egen hund och istället mest prata om de fördelar din hund har? Eller skulle du kanske kritisera din hund för mycket och nästan glömma bort fördelarna? Och hur är du när du ser på andras hundar?


Jag vet själv hur jag har reagerat i situationer likt dessa. Jag är väldigt snabb på att rabbla upp nackdelarna speciellt hos mina egna hundar. Om någon frågar mig om vad jag tycker om t.ex. Florian, då kan det nästan låta som om stackars Florian ser ut som någon gatsten. Eftersom att jag helt glömt bort att nämna hans vackra sidor. Jag skulle verkligen inte bli en bra försäljare... Det kanske ligger i släkten det där? Vi är för dåliga försäljare helt enkelt!

Jag brukar även vara ganska kritisk mot andras hundar men inte lika mycket som hos mina egna. Jag måste verkligen bli bättre att se till fördelarna! Dem får inte glömmas bort :)

2011-12-20
08:24:06

Dag 16 - Visa en rolig bild på din hund
Jag lyckas alltid få några bilder där hundarna är helgalna. Här är en på Cleo från i somras, denna bild tog dock syrran :)

Hon ser riktigt farlig ut ;)


2011-12-19
15:41:00

New Year's Eve
Nyårsafton börjar närma sig och jag vet att för många hundägare och hundar är denna natt, en mardrömsnatt. Ingen av våra hundar i vår familj är rädda för fyrverkerier vilket vi är oerhört tacksamma för.  Men för det så utmanar vi inte ödet.

Vi brukar alltid göra som så att vi låter hundarna gå på en ordentlig promenad på förmiddagen och sedan får dem vara inne över kvällen. Vi går inte ut på några onödiga promenader där det finns risk för att hundarna kan bli skrämda. Vi stannar alltid hemma med hundarna hela natten och musiken från radion är på som vanligt. Vi gör inget större väsen av det.

I år är det Brian och Rubys (mammas hundar) första nyår. Dem kommer förhoppningsvis känna trygghet i de äldre hundarna. Mina hundar kommer att få vara hos mamma över nyår då jag och sambon åker till Berlin. Så jag vet att dem kommer att ha det bra :)

Hur gör ni med era hundar på nyår? Har ni hundar som är rädda för fyverkerier? Berätta för mig!

How do you do with your dogs at New Year's Eve? Do you have dogs that are afraid of fireworks? Tell me! 


2011-12-19
12:27:35

Dag 15 - Det här tycker inte min hund om

Cleo är inte särskilt förtjust i att bada och simma. Hon kan doppa tassarna i vattnent, men inget mer. Hon tycker inte heller om att bli duschad utan blir mest stel som en pinne och vill ta sig ur badkaret. I matväg så är hon en riktigt kräsen dam som bara vill ha det allra finaste, typ oxfilé annars får det vara ;) Allt annat spottar hon ut ;)

Svea tycker inte om skällande hundar. Om dem skäller på henne så vill hon antingen därifrån eller så ska hon ge dem en propp ;) Svea tycker inte heller om när alla andra får leka men inte hon. Det är väldigt tråkigt att bara titta på och hon berättar det gärna genom att gnälla konstant.

Florian tycker inte om att ha det tråkigt utan älskar att arbeta. Han vill inte gärna vara ensam utan vill alltid vara någon nära. Han tycker inte heller om när vi är ute på kvällen och det kommer stora grupper med fulla ungdomar. Då blir han vaksam och kan säga ifrån med ett stort VOFF !


Kräsna tanten Cleo äter bara det allra finaste.


2011-12-18
16:09:26

Congratulations!
Farmarens Just a Blue Star won BOB and Belgian Winner at todays show! We, the farmarens familiy are very proud breeders and Cleo is a very proud mum!

Congratulations!


2011-12-18
13:00:51

Dag 14 - Det här älskar min hund
Ja, säg vad dem inte älskar? Det härliga med Beardisar är att dem är positiv till det mesta! Dem älskar att få vara med och då spelar det ingen roll vad vi gör utan dem blir lika glad över en långpromenad i skogen som att få åka bil till och från affären.

Men det som mina hundar älskar allra mest det är att springa och leka med varandra! Ingenting slår det! Dem ska springa så fort det bara går och dem jagar varandra, biter varandra i svansen, sick sackar mellan ett par buskar och gör snabba, smidiga vändningar. Det är vad dem tycker är absolut roligast och alla beardisar bör få möjlighet till att springa lös och busa.


Något annat som Cleo också älskar är att rulla sig! Hon ska rulla sig jämt och helst i något som "luktar väldigt gott" och får hennes päls att bli väldigt "fin".

Svea den token älskar körsbärstomater! Det är det godaste som finns!

Och Florian den charmören han älskar människor! Han stjäl alltid uppmärksamheten och nästan skriker se på mig, ta på mig!


Hundarna leker jaga med Svea i täten.

2011-12-18
10:59:00

I'm flying!
Well Florian believes he can fly...


2011-12-17
14:11:31

Brian loves Sara
Sara is in season and Brian has just mated her. We are keeping our fingers crossed for puppies in feburary!


2011-12-17
13:27:00

Dag 13 - En ras du inte vill ha
Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag väldigt svårt för att säga vilken ras jag absolut inte skulle vilja ha. Huvudsaken är egentligen att det är en hund, men jag kan säga med säkerhet att jag inte skulle köpa en blandras eller en varghybrid. Jag skulle möjligtvis kunna ta hand om en blandras/varghybrid från ett hundhem eller liknande. Men jag vill inte stödja den sortens avel, vilket jag skulle göra om jag köpte från en uppfödare.

Jag kommer inte kunna peka ut en ras som jag absolut inte skulle vilja ha men jag kan däremot peka ut vissa raser som jag inte dras till.

Jag dras inte till sällskapshundar så som pudel, chihuahua, papillion, bichon frisé, shih tzu. Det är helt enkelt inte jag och vissa raser har en så pass omfattande pälsvård vilket jag aldrig skulle orka med. Men vissa raser i sällskapshundsgruppen tycker jag mer om och det är cavalier king charles spaniel, king charles spaniel, fransk bulldog, mops och boston terrier.

Det heta terrier temperamentet tycker jag inte heller om, dock finns det vissa raser som är mjukare i terrier gruppen så som Norwichterriern och det är en ras jag tycker är trevlig. Staffordshire bullterrier är också en ras som jag tycker mycket om och jag vill ha en lugn och mjuk staffe.

Spetsar är inte heller något som tilltalar mig särskilt mycket. Jag har fått uppfattningen att dem är väldigt ljudliga. Tax är inte heller en ras som tilltalar mig. Inte heller de belgiska vallhundarna, hollandser, mudi, pumi och alla "rastaflätshundar". Inte heller några boskapsvaktare. Schnauzer temperamentet är inte heller något jag trivs med.

Jag dras inte heller till grova moloss raser och eftersom att jag inte är jakt intresserad så trivs jag inte med någon stövare/stående fågel hund.

Ja det blev en hel uppsats det här ju!

Har ni någon ras som ni inte vill ha?
2011-12-17
10:56:00

Is it windy?
Found a funny pic at Cleo. Looks like it's very windy outside!


2011-12-16
15:57:00

Ringside

My sis, Linnéa


Linnéa helps Ulrica with her number ticket


Kennel Hillbacka and Kennel Alistairs


And everyone were grooming their dogs...


Happy faces


Paparazzis everywhere ;)


And here is the well trained saboteur! Don't be fooled by the cute face, when you turn your back, she will throw her dummy inside the show ring to sabotage for you and your dog... ;)

2011-12-16
13:39:42

First Snow - Part 3

2011-12-15
16:59:00

Dag 12 - En ras du skulle vilja ha

Jag tycker den här frågan är så otroligt svår! Jag tror verkligen att jag alltid kommer att ha Bearded Collie eftersom att det är en ras som jag verkligen trivs med. Men däremot så är jag övertygad om att det finns många andra trevliga raser också och det är där jag inte kan bestämma mig. Jag skulle nog kunna tänka mig att vilken ras som helst, det enda kravet är nog att det ska vara en hund. Haha ;)

Men om jag ska vara realistisk så trivs jag bäst med hundar som är mjuka och glada till sättet. Dem ska vara aktiva men samtidigt kunna koppla av och dem ska även vara samarbetsvilliga men dem ska samtidigt ha en egen vilja. Dem ska fungera bra med andra hundar och barn. Eftersom att jag ska ha beardis så måste raserna fungera väl tillsammans. Som ett komplement till beardisens pälsvård, aktivitetsnivå och storlek så skulle jag vilja ha något korthårigt, mindre och inte lika aktiv som en beardis men den måste ändå kunna hänga med i vårat tempo på promenader.

Så ja, vad blir det?

En welsh corgi pembroke såklart ! ;)

Men om ni har läst mitt förra inlägg så vet ni att jag har lite svårt att bestämma mig... Jag tycker om många raser och om jag någon gång skulle få för mig att skaffa en annan ras så skulle jag verkligen behöva sätta mig ner och tänka över beslutet hundra gånger om.

Har ni någon ras som ni skulle vilja ha?


2011-12-15
15:09:00

Dental Care
På Stockholms utställningen så blev det som vanligt lite shopping. Häromis har tydligen bytt namn till Eurogroom och eftersom dem tar emot SKKs inteckningskort så var det där vi shoppade som mest!

Jag köpte bland annat en tandkräm med leversmak till hundarna, så igår invigde jag den och borsta tänderna på hundarna. Florian och Svea har redan fina vita tänder men det är alltid bra att borsta i förebyggande syfte. Tanten Cleo har däremot på äldre dar fått mindre fina tänder så det ska bli spännande att se om tandkrämen kommer att hjälpa något. Förhoppningsvis behöver jag inte skrapa tänderna lika ofta :) 

Svea var lugn som vanligt och brydde sig inte märkvärt när jag borstade tänderna. Cleo och Florian spottade och ryckte med huvudet lite i början men dem lugnade sig snabbt.

När jag borstade Florians tänder så upptäckte jag att en av framtänderna i överkäken hade gått av och bara halva satt kvar. Jag skrattade lite för mig själv och tänkte att det är konstigt att det inte är fler tänder som har åkt ut. Han ska ju alltid ha något i munnen att tugga på och när vi är på promenad så hittar han stora stockar som han springer runt med. Så nu ska jag boka tid hos veterinären för att fixa ett tandintyg och samtidigt ska han vaccineras.


Sveas tänder


Och Florians tänder... ;)

2011-12-15
10:26:00

Mot Dalarna!

Nu ska jag och Linnéa sätta oss i bilen och bege oss till dalarna för att hämta Kitty. Hon har varit hos hanhundsägaren sen i helgen och har blivit parad så nu ska vi åka och hämta hem henne.  Hundarna får självklart följa med och göra det som älskar näst mest, åka bil!

Ikväll så är det rallylydnadsträning och jag är riktigt taggad! Hoppas att Florian är lika taggad som mig ! :)


2011-12-15
10:24:00

Skocken
Klubbtidningen Skocken kom för någon dag sen och innuti den såg jag till min glädje att min bild hade vunnit fototävlingen. Syrran och jag åkte ju till stranden och fotade hundarna i somras då knäppte jag några kort i början och fångade då Svea och Florian i sitt esse. Florian med en stor pinne i munnen och Svea som är påväg att ta den ifrån honom. Syrrans bild när alla hundar springer i vattnet fick ett hederspris. Se alla deltagande bilder i fototävlingen här

Min text var även med där jag önskade Anna, Hanna och Maja lycka till på SMet i Junior Handling.


2011-12-14
17:59:00

Keep your fingers crossed!

Linnéas lilla norwichtik Farmarens Hello Kitty "Kitty" är parad med SE UCH SE V-11 Cobby's Roaring Chase"Rory" så förhoppningsvis fylls huset med små söta "ekorrvalpar".

Kan du ge en valp ett aktivt, kärleksfullt och innehållsrikt liv? Då är du välkommen att höra av dig för mer information! Slå en signal om du vill veta mer,

Ulrica: 070-7697741
Charlott: 070-3966023
eller maila:[email protected]

Pappa:


Mamma:


2011-12-14
14:01:00

Klass färskfoder

På Stockholms mässan delade Klass ut gratis smakprov till alla som var intresserade så då passade jag självklart på! Försäljaren gav mig 4 st olika sorter. Två stycken helfoder, Klass Normal och Klass Fisk. Två stycken kompletteringsfoder, Klass Vom och Klass Köttkross.

Hundarna har redan fått smakat på Klass Fisk och jag blandade ner den med torrfodret även fast försäljaren sa att man bara ska göra det med kompletteringsfodret... Fy på mig! Haha, men hon gav mig faktiskt ingen ordentlig orsak till varför man inte kan göra så...

Jaja, hundarna tyckte det var smaksens i alla fall och matskålarna blev tomma på nolltid. Nu återstår det bara att se hur dem andra fungerar.

Klass Normal har dem ju ätit förrut eftersom att det brukar mamma ge till Brian, så det vet vi att det fungerar bra.

Brukar ni ge era hundar färskfoder?


2011-12-14
08:05:14

Beteende och personlighetsbeskrivning

Hundars mentalitet är ett ämne som är mer aktuellt än någonsin. Samhällets krav på hur hundar ska uppföra sig och ansvaret som vilar på hundägarna blir allt större. Våra hundar måste idag ha en mentalitet som gör att de fungerar i de allra flesta situationer.

Det är med andra ord viktigt att de hundar som föds upp av svenska uppfödare har en bra mentalitet. På senare år har special- och rasklubbar efterlyst verktyg för att kunna beskriva och bedöma våra hundars karaktär och egenskaper vilket skulle gagna avelsarbetet.

Behovet av en mentalbeskrivning anpassad för alla hundar, oavsett ras, har blivit allt mer påtagligt. Till en sådan grundläggande orientering kan sedan rasspecifika tester och prov tillföras.

BPH är en beskrivning vars syfte är att bidra till ökad kunskap om hundars mentalitet. Den vänder sig såväl till uppfödare som vill få en bild av mentaliteten hos de hundar som ingår i avelsarbetet som till den enskilda hundägaren som vill lära sig mer om den egna hundens mentala kapacitet.

Med hjälp av BPH ökar möjligheten att identifiera de individer som utmärker sig positivt och har de egenskaper vi vill se hos våra hundar.

I kennelklubbsorganisationen är det Kommittén för Hundars Mentalitet, KHM, som ansvarar för den övergripande samordningen av arbetet med hundars mentalitet.  Det är på KHMs uppdrag som BPH har arbetats fram av en projektgrupp och granskats av sakkunniga.

Beskrivningen har provats på drygt 200 hundar parallellt med att en omfattande kvalitetssäkring har utförts. De första officiella beskrivningarna planeras under 2012.

Inledningsvis kommer fem banor att byggas i landet och fem hundraser – american staffordshire terrier, rhodesian ridgeback, nova scotia duck tolling retriever, lagotto romagnolo och shetland sheepdog – att ha företräde, men även andra är välkomna i mån av plats. Efter provperioden har alla hundraser samma möjlighet att delta.


I BPH ingår följande moment:

1. Främmande person
Här beskrivs hundens kontaktbenägenhet med en främmande person och hundens tendens till oro och/eller undvikande beteenden, hundens behov av att hävda sig eller att visa underkastelse mot testledaren samt om hunden avvisar umgänget med aggression.

2. Föremålslek
Både hundägare och testledare leker med hunden. Momentet har två syften, dels att dokumentera lusten till föremålslek, dels hundens allmänna attityd i leken vilken inte behöver ha direkt koppling till intresset för föremål.

3. Matintresse
Hunden får prova att ta godbitar, såväl egna favoriter som av standardiserad modell, ur burkar vars lock antingen är öppna eller olika hårt åtskruvade. Syftet är dokumentera hur mycket hunden är villig att jobba för att nå sina matbitar och hundens allmänna intresse för mat.

4. Överraskning
En silhuett av en person i halvfigur reses hastigt upp framför hunden när den kommer gående. Här iakttas och dokumenteras exempelvis hur arg och rädd hunden blir men också hur lätt den har att övervinna en negativ känslomässig upplevelse. Den tredje delen som dokumenteras är hur engagerad hunden är av att lösa uppgiften.

5. Skrammel
En metalltrumma med en kedja i, genererar ett högt skramlande ljud som startar när hunden närmar sig.  Hunden får kontrollera trumman. Syftet är att undersöka hundens rädsla för ljud.

6. Närmande person
En person klädd i kappa, bredbrättad hatt och mörka solglasögon närmar sig långsamt hunden i etapper. När personen kommit inom ett visst avstånd vänder den sig om och står stilla. Hunden släpps fram för att under-söka och ta kontakt. Momentet ska mäta hundens reaktioner i möte med människor i situationer som ur hundens perspektiv kan upplevas som avvikande.

7. Underlag
Hunden och föraren går över två olika sorters underlag. Syftet är att mäta eventuell rädsla för att gå på annorlunda underlag.

8. Skott (valfritt moment)
Två skott skjuts ca 50 m från ekipaget, ett när hund och förare är i rörelse, ett när de står still. Syftet är att dokumentera eventuell reaktion vid skott.

Efter att hunden har genomgått samtliga moment gör beskrivaren en sammanfattning av hundens agerande. Avsikten är att ge en mer övergripande bild av hunden, t ex om den är trygg, glad i människor, energisk etc.


Text ovan: skk.se


Jag såg i senaste skocken (klubbtidningen) att dem skrev om BPH och läste lite snabbt igenom texten och tyckte att det lät riktigt bra! Det återstår att se hur väl det fungerar när det väl är igång och om man behöver göra några justeringar. Jag skulle absolut kunna prova på detta. Det är alltid intressant att se hur ens hund fungerar i olika sitautioner.

Vad tycker ni om detta? Skulle ni tänka er att prova på detta?

2011-12-13
15:59:00

Videos Nordic Winner Show

Here's the videos from the Nordic Winner Show! Enjoy!


2011-12-13
14:44:44

Pictures Bitches Nordic Winner Show

Of some reason there is always less photos and movies of the bitches than the dogs. I guess we are to busy chattering and grooming the dogs so we forget the camera...

Well here's at least a few pictures of the bitches :) Svea and I can you see on the three last pictures. (I wear a red jacket)

SE NO UCH Farmarens Kerry Kilkenny "Kerry" handled by Linnéa Sandberg and very much loved by Carola Roos:


SE DK FI NO UCH FI V-09 NORD V-08 NORD V-11 Duchess Montebello Smartness "Sara" handled by Linnéa Sandberg and loved by Ulrica Göransson:


SE NO FI INT UCH NO V Farmarens Hallo Dollie "Dollie" handled and loved by Charlott Sandberg:2011-12-12
14:43:04

Pictures Males Nordic Winner Show
Here's some pictures of the dogs at the Nordic Winner Show in Stockholm.

Potterdale Golddust "Brian" loved by Charlott Sandberg:


SE NO FI CH NO V-09 Ramsgrove Borkason "Scott" loved by Ulrica Göransson:


CIB SE NO EE CH Farmarens Weeping Willow "Duncan" loved by Linnéa Sandberg:


And here's some pictures of the other dogs in the class:


2011-12-12
11:44:00

Veteran Class Bitches
Results:

CK 1. Lärkängens Keep the Faith    
CK 2. Goonie's Easy as Pie             
CK 3. Nickelbys On-Going Business  
CK 4. Lärkängens Just the One and Only

5 entries.

2011-12-11
16:59:05

Results Nordic Winner Show
Vi har haft en helt otrolig dag på utställningen i Stockholm! Hundarna har skött sig toppen bra och dem var avslappnade och lugna trots den stressiga miljön på mässan. Jag sammanfattar resultaten här så uppdaterar jag er senare med bilder och filmer från mässan.

Potterdale Golddust "Brian": Excellent CK 1 Junior Class 3 Best Dog CC and Nordic Junior Winner 2011!
Ramsgrove Borkason "Scott": Excellent CK 3 Champion Class
Farmarens Weeping Willow "Duncan": Excellent CK 2 Veteran Class
Farmarens Kerry Kilkenny "Kerry": Excellent CK 1 Open Class 4 Best Bitch CC Swedish and Norweigan Champion
Farmarens Hallo Dollie "Dollie": Excellent CK 2 Champion Class 2 Best Bitch R-CACIB
Farmarens Made in Sweden "Svea": Excellent
Duchess Montebello Smartness "Sara": Excellent CK 1 Champion Class 1 Best Bitch CACIB BOS and Nordic Winner 2011.

Farmarens uppfödargrupp med Duncan, Kerry, Dollie och Svea fick hederspris 4 kombinationer och hundar i åldrar mellan 10 och 2 år.


BOB: Alistair's Jolly Good Fellow owned by Alistair's Kennel
BOS: Duchess Montebello Smartness loved by Ulrica Göransson
Judge: Petra Junehall

2011-12-10
15:06:00

The First Snow Part 2


2011-12-10
05:18:00

Mot Stockholm!

Vi är uppe i ottan och nu sitter vi alla ihopträngda i bilen. 6 st glada tjejer och 8 hundar! Precis som det ska vara :)

Nu ska vi ha kul och prata hund hela dagen!

Och förresten ni kan ju hålla tummarna för att det går bra för hundarna i utställningsringen också. Men oavsett hur det går så kommer vi vara lika glada på hemvägen ! :)


2011-12-09
17:05:00

Animal Protection Network
Animal Protection Network is a group of volunteers who works with injured animals. They rehabilitate, vaccinate, deworm and what ever it takes so make the animal healty. They make the animals life so much better!

Read their blog: http://apn.blogg.se
2011-12-09
15:15:45

Bath time!
Just nu är vi i full fart med att bada, borsta och föna hundarna! Imorgon beger vi oss till Stockholms hundmässa. Det kommer bli jätte roligt att få vara på en utställning igen, senaste utställningen jag var på var ju i sundsvall för några månader sen. Stockholms utställningen är ju alltid lite extra speciell och i år är denna utställning också en Nordisk vinnar utställning. Extra roligt!

Ulrica var tvungen att jobba sent så jag hjälper henne med att bada hennes två. Toppen bra att man kan hjälpas åt! Jag vet att hon ställer upp för mig om det behövs! 

Nu ska jag föna Svea, ha det så bra!

Nedan ser ni Smilla och Duncan som blir badade av Linnéa. 


2011-12-08
18:41:00

I need to learn polish!

I got quite surprised when I had a look at my live traffic feed and saw that I have had a lot of polish readers today! You are almost as many as my swedish readers... That's fun! Welcome!

After some research I found out that Marget had linked to my blog and that's the reason for nem polish readers :) Thank you!

So I thought if you are almost as many as my swedish readers, it would be fun to speak some polish with you!

Learn me some words? :) How do you say dog? Sit? Hello?

Then I might be able to talk polish to Sara? What do you think? ;)
2011-12-08
16:02:38

The First Snow Part 1
Here's some pictures of the dogs playing at the field. They were happy as always! :)


2011-12-08
13:01:57

Top model Cleo!
I have just been on a lovely walk with the dogs. I let them play in the snow at the field and they had so much fun. I brought the camera so I have a lot of winter photos! I will show you the rest of the photos later on. Now I'm going to shop christmas presents with my bestfriend.


Cleo strikes a pose, while Florian and Svea plays in the background.

2011-12-08
11:51:00

Open Class Dogs
Results:

CK 1. Mchaire Messenger N
CK 2. Skarnbro's Magic Mr Magoo
     3. Alistair's Hunky Dory
     4. Lärkängen's Unbreak My Heart

11 entries

2011-12-08
11:48:00

Veteran Class Dogs
Results:

CK 1. Farmarens Weeping Willow

1 entry

2011-12-08
11:47:00

Best Bitch
Results:

CERT    1. Alistair's Magnificant
            2. Alistair's Fly Me to the Moon.
            3. Alistair's Lady Marmalade
R-CERT 4. Lärkängens Keep the Faith

2011-12-07
16:07:19

My Sweetheart!
Jag tänkte bara visa dem här två bilderna på Svea som jag tog alldeles nyss. Hon låg och sov så gulligt på hennes favorit plats i hallen. Tassarna under hakan :) Och när jag kröp runt på golvet för att få till denna bild så upptäckte jag genast att golvet var lortigt ( kolla bara under skohyllan ... ) så då var det bara att ta fram dammsugaren. Vad skulle man göra utan en dammsugare?

Nu ska jag och en tjejkompis baka bullar i massor! Vi hörs sen! :)


2011-12-07
09:41:00

Fjällglimtens Kennel
Ni som vill se film på Florians syster, Farmarens Flava Jemtlandica "Flava" klicka in på Camillas blogg här.
Hon har lagt ut två filmer från när mamma visade Flava i Finland för någon månad sedan. (Mamma har en röd tröja på sig.)

Camilla skriver också mycket om hennes andra beardiesar på Fjällglimtens Kennel. Hon har blandat annat två till hundar från oss Farmarens Give me Five "Oliver" (Smillas bror) och Farmarens Laproaig of Islay "Robin" (Svens bror).If you want to see a tape of Florians sister, Farmarens Flava Jemtlandica "Flava", visit Camillas blog here. There is two movies from when mum handled Flava in Finland a couple of months ago. (Mum wears a red jumper)

Camilla also writes a lot about her other Beardies at Kennel Fjällglimten. She do also have two other Farmarens dogs, Farmarens Give me Five "Oliver" (Smilla's brother) and Farmarens Laproaig of Islay "Robin" (Svens brother).Oliver


Robin


Flava

Foto: Camilla Karlsson, Litbild

2011-12-06
21:14:58

Rallylydnad!
Ikväll tränade jag rallylydnad tillsammans med träningsgruppen. Idag kom även Carola och Kerry, Farmarens Kerry Kilkenny och tränade med oss. Jag tog med mig både Florian och Svea, vilket kanske inte var den bästa idén då dem blev väldigt avundsjuka på varandra när jag tränade med en av dem och den andra fick vänta.

Hundarna var glada och pigga som vanligt (vissa lite mer kära än andra, vilket tikarna inte uppskattade...) men jag tror att alla tvåbenta var allmänt trött och flamsiga. Ingen kunde inte direkt fokusera plus att det måste ha varit någon gudstjänst eller något i kyrkan så det kom bilar stup i kvarten och skulle parkera på vår parkering. Så vi avslutade träningen ganska snart.

Men utav det lilla som vi tränade så gick det bra. Florian har börjat förstått läggande och ställandet bättre, så det gick faktiskt riktigt bra. Även Svea har börjat snappa upp lite utav vår träning, när hon inte kollade och skällde på de andra hundar så skötte hon sig super bra! Sitt framför med vänster/höger ingång och liknande fungerar riktigt bra och även alla vändningar och snurrar. Ligg och stå börjar komma på plats det med. Kanske att jag ska starta henne i någon klass nästa år också? Vi får se.

Nästa vecka, då ska jag bara ta med mig en hund i alla fall! Det funkar bäst så!
2011-12-06
12:22:00

Videos Helsinki Finland 2011

Here is some movies from the show at saturday in Finland. There were no time to film at the show at sunday.

Enjoy!


This first class, is not open class. It's junior class. My mistake :)

2011-12-06
09:53:31

ShowPictures Helsinki Finland 2011
Här kommer det lite bilder som mamma och Ulrica tagit på helgens utställning. Scott fastnade dock inte på bild förutom när han borstades men han fastnade däremot på film. Så håll utkik för under dagen kommer det ett inlägg med bilder från helgen.BOB: Fi & Ee Ch M. Show Me The Party "Diesel" owner Nina Brusin.
BOS: Int SE FI NO DK CH Duchess Montebello Smartness "Sara" loved by Ulrica Göransson.


BOB: SE FI CH Farmarens Made in Sweden "Svea" loved by me :)
BOS: ?2011-12-05
18:50:54

Helgens vinster
Idag har mina älsklingar äntligen kommit hem så dagen har självklart tillbringats med dem. Vi har gått på en härlig promenad och under den tiden så snöade det faktiskt lite. Snön har säkert smält bort till imorgon men det var mysigt med lite vinter känsla.

Men det var inte det som jag tänkte berätta för er utan jag tänkte visa Sveas vinster från helgen. Rosettlådan är nu påfylld med nya rosetter. 2 st CK rosetter, 1 Cacib rosett, 1 Cert rosett, 1 Champion rosett och 1 BIR rosett! Hon vann även 2 pokaler och en flaska med antibaktriellt medel. Men det som hon nog tyckte var den allra bästa vinsten var nog den stora påsen med ben och godis påsen med ankkött. Ankköttet var en riktig hit enligt hundarna och nu ligger dem alla och tuggar på ett varsitt ben.

Jag tror Florian och Cleo tycker det är jättebra att dem har en snygg kompis ;)


2011-12-04
15:26:14

I'm so happy, I'm so glad!
I'm so very happy and proud at this moment! Mum recently called me and she had great news! My beloved Svea has won BOB and the finish winner title at todays show in Finland! My beautiful girl! :) <3 They won't compete in the final, because they would miss the ferry home otherwise. Sara won 2 best bitch and Scott won 2 best dog with CACIB.

At saturdays show, Svea won 3 best bitch and became Finish Champion! Scott became 2 best dog and Sara won BOS, Helsinki Winner and she became International Champion!

Great, great news and we are so very happy! :) Photos will come! :)

2011-12-03
14:29:00

Utförsäljning

Hundshop har 40% rabatt på hela sortimentet så kika in där! Själv funderar jag på om jag ska köpa ett tikskydd.

Jenni-sTikskyddPET HEAD - FABULOUS PIN BRUSHPåshållare United Pets

2011-12-03
12:45:00

Reflexer
Reflexer är viktigt att ha så här i mörkret! Jag tänkte visa er hur vi ser ut när vi är på promenad i mörkret. Jag har själv ett jättesött spöke på jackan och reflexband på armar och ben. Hundarna har reflexband på sina koppel och alla har en varsin reflexväst. Jag har en som är lite större till Florian och sen har jag två st triangelformade till tjejerna. Cleo brukar även få ha på sig sitt täcke ibland och hon har även en reflex som sitter fast på halsbandet.

Vad använder ni för reflexer?2011-12-02
15:26:00

Microfiberhandduk
Igår när jag tvättade bajsmajan Cleo så torkade jag henne med en microfiberhandduk och både handduken och hon var torr efteråt. Annars när man torkar med en vanlig handduk så tycker jag att den inte suger åt sig så bra men den blir ändå helt dyblöt!

Så ni som inte har en microfiberhandduk, gå till närmaste affär och köp en! Det är ett väldigt bra köp!2011-12-02
12:10:12

Hejdå hundarna!


Ja och då blir det ännu en hundfri helg för alldeles strax kommer mamma förbi och hämtar mina hundar. Hon, Ulrica och hundarna ska åka till Finland på hundutställning. Mamma har rest på många hundutställningar utanför landets gränser nu i år, men så är det när hundarna vinner rabatt checkar och vi har unga hundar som behöver ett utländskt cert. Så denna gång är det Scott och Svea som ska ställas ut på en tvådagarsutställning. Vi får hålla tummarna att min älskling kommer hem med ett cert :)

Själv ska jag och sambon roa oss med att åka till Sundsvall på lördag för att gå på firma fest. Vi ska gå på casino, äta god mat och bo lyxigt. Inte helt fel ;)

Linnéa passar gammel hundarna som är kvar hemma :) Och om det är så att jag saknar hundarna allt för mycket så har hon lovat att jag kan få låna Ronja ;)


2011-12-01
19:44:32

Inte lika duktig hund...
Ja om Florian var en duktig hund, så är Cleo en inte lika duktig hund... Hon är närmare bestämt en riktigt snusk tant!

Jag har precis varit på en liten promenad och tänkte att dem skulle få springa av sig lite. Vad tror ni är det första Cleo gör då?

Jo rullar sig i skit! Med sitt fina täcke och allt... Det blev med andra ord en väldigt kort promenad och jag fick ställa mig och tvätta både Cleo, hennes täcke och halsband. Suck...

Hon hatar verkligen att bli badad så man borde tycka att hon skulle försöka hålla sig så ren som möjligt för att undvika bad men nä så smart är hon inte. Det var verkligen ett klokt val att klippa ner henne... Bajs maja!


2011-12-01
12:16:25

Duktig hund!


Igår kväll tränade jag och Florian rallylydnad tillsammans med en träningsgrupp. Dem hade ganska nyligen varit på en introduktionskurs och alla hade verkligen fastnat för rallylydnaden och tyckt att det varit jätteroligt! Så nu ska vi börja träna tillsammans ungefär en gång i veckan och förhoppningsvis ska vi kunna starta en tävling till i vår.

Florian tyckte att det var hel kul att få vara ensam med mig och påvägen till träningsplatsen så liknade han mer en kanin än en hund. Han studsade konstant! När vi kom fram så tyckte han som alltid att det var jätteroligt att få träffa nya människor och hundar. Gladare hund får man leta efter...

Ja och hur gick själva träningen då? Det gick förstås inte lika bra som när vi har tränat ensamt men det var jag förberedd på. Det här var ju första gången vi tränade på riktigt med andra. I början var han lite väl glad och var allmänt flamsig, men han förstod snabbt att vi skulle jobba och lugnade ner sig. Vi måste fortfarande träna mer på läggande och ställande. Största problemet med läggandet är just att det tar en stund innan han förstår just att han ska lägga sig men det tar sin tid innan det smälter in. Men han har även börjat med att inte lägga sig ner ordentligt utan han "sitt-ligger", så jag måste bli mer konsekvent och inte berömma honom förrän han ligger ordentligt ner. Annars flöt det mesta på bra. Vi måste få mer rutin bara och det är ju ingenting man kan skynda på.

Vi pratade även lite om tävlingar och så som det ser ut nu så är den första och närmaste tävlingen i Vallentuna den 21 april. Så fram till dess så har vi en hel del tid på oss att träna. Dagen efter den 22 april så är det även en tävling i Heby vilket inte är alltför långt. Så nu funderar jag på om man kanske skulle anmäla till båda. I maj är det tävlingar i Norrtälje och Märsta så ja nu är det bara till att anmäla.

För nog alltid borde vi väl klara av en uppflyttning till fortsättningsklass under 2012?