Mathildas Hundar

2012-03-31
15:15:00

Pälsglans!
En sak som är jätte bra att använda till sin beardies (fungerar säkert lika bra på andra raser också) päls är pälsglans! Jag sprayar det alltid i pälsen innan vi går på en skogspromenad och då fastnar det inte alls lika mycket kvistar och löv i pälsen. Om det skulle fastna något t.ex. dem där jäkla kardborrarna eller de fröna som i princip är omöjliga att få ur pälsen, då går det enklar att reda ut med pälsglans.

Men tänk på att pälsglanset bildar en hal yta på pälsen så ni beardies ägare använd ej pälsglans före utställning eftersom att en beardies ska ha en sträv päls. Tänk även på att inte spraya pälsglans inomhus då det lätt faller på golvet vilket resluterar i ett snor halt golv!

Jag använder detta pälsglans från Hööks


2012-03-30
15:51:00

Cleo wears stars!
Jag har helt och hållet glömt bort att berätta för er att i samband med att vi åkte till Estland så stannade vi på Hööks utanför Stockholm och köpte ett täcke till Cleo. Jag har ju länge pratat om att Cleo behöver ett till täcke till de kallare dagarna. Så jag köpte det blå fleece täcket med stjärnor från Hööks så kan hon ha det under hennes regntäcke. Jag hade ju hört talas om att de har bra kvalité på sina hund täcken och det tycker jag absolut stämmer. Jag har tvättat täcke två gånger i 40 grader och det har fortfarande samma bra passform.

Jag är jätte nöjd och kan varmt rekommendera att köpa ett täcke från Hööks!


2012-03-29
19:44:25

Avlivas på onsdag!

Bland mina vänner på facebook kretsar det runt en annons från blocket där en kvinna säljer sin Chines Crested hane. Om hon inte får den såld innan onsdag åker hon med den till veterinären = avlivning.

Människor utan hjärta ska bara inte skaffa hund...

Många undrar om uppfödaren är informerad om att kvinnan ska avliva en fullt frisk hund. Sprid gärna detta så att man får tag i antingen uppfödaren eller en vänlig själ som kan tänkas rädda livet på denna hund.

Annonsen hittar ni här

EDIT: Annonsen är nu borttagen av okänd anledning.

OMGÅENDE; Chinese crested hane


2012-03-28
19:00:00

Beardies valparna!
Här kommer bilderna på beardies valparna. Dem är ca 5 veckor gamla. Visst är dem fina? Har ni någon favorit? :)

PS. Det finns fortfarande 4 otingade hanar! :)

Tik 2/Molly:


Tik 1/Olivia:

Hane 5/Gusten:


Hane 3/Olle:


Hane 6/Sture:Hane 4/Maximillian:Hane 1/Börje:Hane 2/Brolle:


2012-03-27
22:32:26

Grabbarna Grus!
Jag blir alltid lika förvånad över hur otroligt söta norwichvalpar är! Dem är ju så söta så att man smälter, eller vad säger ni ? ;)

PS. Imorgon kommer bilder upp på beardies valparna, kika in då :)

George/Boris:


Ron:


Fred:

2012-03-26
11:14:33

Lort grisar!

Igår fotade tog vi riktigt fina uppställningsbilder och huvudfoton på alla valparna. Jag säger bara oj! Beardies kullen är så jämn och fin så att det är svårt att välja en favorit! Och norwich valparna är ju bara så söta!!

Men innan vi fotade så var vi ju tvungna att bada lort grisarna först! Lorten bara rann av dem och dem blev riktigt rena och fina. Men jag antar att idag så har dem nog lyckats lorta ner sig igen, favorit leksakerna är ju mat- och vattenskålen... ;)
2012-03-25
07:22:00

Godmorgon!
Idag är jag uppe ovanligt tidigt, faktiskt så är jag uppe en timme för tidigt. Tänk att det alltid ska strula när man ska ställa om klockorna?! Igår kväll så ställde jag duktigt fram klockan på mobilen en timme och så ställde jag alarmet på halv 8 eftersom att jag och Linnéa ska jobba som ringsekretare på SSRKs utställning i Högbo ridhus.

Jag kliver upp när mobilen ringer och börjar förbereda mig för att åka. Klockan närmar sig allt mer 08.00, den tiden då Linnéa ska hämta mig. Linnéa brukar alltid vara i tid och när klockan är 08.05 överväger jag att ringa och kolla så att hon inte försovit sig, men hejdar mig och kollar på tiden på både datorn och tvn. Klockan var strax efter sju. Suck.

Mobilen måste alltså av någon anledning ställt om sig själv också, så här sitter jag vaken en timme för tidigt med ingenting att göra. All packning är ju redan klar.

Är det någon annan som har haft problem med att ställa om till sommartid? Eller är det kanske någon som ska åka till SSRKs utställning?

I så fall så får ni jätte gärna komma fram och hälsa :)

Vi kommer att arbeta i ringen med welsh valpar och golden retriver.

När jag kommer hem så ska jag försöka hinna uppdatera med nya bilder på valparna samt bilder från crufts. Varför finns det inte fler timmar på ett dygn?

Bilden nedan är på Lisas fina golden tik Molly :)


2012-03-24
23:28:44

Pictures of Great Britain Part 3

2012-03-23
13:12:11

Pictures of Great Britain Part 2

2012-03-22
15:34:00

Special Junior Dog
 
Special Junior - Dog
Entries: 16 Abs: 0
1st PIPADENE UNDERCOVER AGENT (MR & MRS L J BETTS)
2nd GATSBY DE CHESTER [ATC AM01053FRA] (MR J P BERNARDI)
3rd SAMMARA OVER THE MOON (MR D & MRS S COLLINS)
Res FARMARENS LAMBETH WALK TO RAMSGROVE (IMP SWE) (MRS W & MRS M HINES & GORANSSON)
VHC BALIDORN BOLD AS BRASS (MRS G R BURFITT)
Our beautiful "Sven" Farmarens Lambeth Walk loved by Wendy Hines and handled by Ulrica Göransson:

Sammara Over the Moon and Farmarens Lambeth Walk:


Sammara Over the Moon:


Gatsby de Chester:


Other dogs in the class (please help me with the names of the dogs):

2012-03-22
13:45:12

Pictures of Great Britain Part 1
Ulrica, Carola, Camilla och Charlott åkte ju till den stora utställningen i England, Crufts. De var ett fnittrigt gäng som glatt sa hejdå när dem åkte mot flygplatsen och syrran och jag var inte ett dugg avundsjuka... Nu när dem är tillbaka i vardagen så har dem berättat att dem hade en otroligt trevlig resa och dem fick möta våren i England!

Här är några bilder från deras vistelse i England:

Uppskattar ni att se bilder likt dessa och inte bara hund bilder? :)


2012-03-21
10:53:39

The Winners of Crufts!

BOB: CH Sengalas Indiana Jones
BOS: CH Potterdale Pure Platinum (mother to our "Brian" Potterdale Golddust)

Judges: MRS S Carter (Dogs) - DR D J Anderton (Bitches)Best Puppy in breed: Sengalas Breaking dawn for Clovabrae.

Judges: MRS S Carter (Dogs) - DR D J Anderton (Bitches)


2012-03-20
22:45:45

En katt bland hermelinerna
Tänk att ni alla var så duktiga och gissade rätt på finn ett fel! Det var ju såklart en busig liten norwichvalp som heter Ron bland alla beardies valpar!

Ron var lite uttråkad när hans brorsor sov, så då lät jag honom busa med beardies valparna ett tag. Genast blev det fart i valplådan!

Beardies valparna är så söta i den här åldern när dem inte riktigt har funnit balansen ännu, men ändå är pigga och vill leka. Dem försöker att springa så fort det bara går, men oftast slutar det med att valparna ligger i en hög och tuggar på varandra :)

Dock är dem också i värsta "kladd-åldern" ! När dem ska äta så står alla i matskålen och geggar runt, så dem är allt annat än rena... Dem ska även utforska vattenskålen, vilket innebär att tidningarna i valphagen måste bytas ut ofta!

Vi ska fota finare uppställningsbilder på dem, men då måste valparna först få sig ett ordentligt bad! Så vi ska se om vi hinner med det i helgen :)

Förresten så är tre beardies hanar otingade! Om det finns någon som är intresserad av en guldklimp så är ni välkommna att kontakta oss på [email protected] eller ring Charlott 070-3966023 eller Ulrica 070-7697741.


2012-03-19
07:21:00

Finn ett fel!
Jaa.. Kan ni se något som sticker ut i bilden? ;)


2012-03-18
21:10:11

The Girls!
Om ni undrar varför jag har varit frånvarande här på bloggen den senaste tiden, så är det för att jag har haft fullt upp med beställningar av koppel, besök av valpköpare och nu har jag åkt på världens dunder förkylning.

Men nu har jag lite tid och ork över till att visa bilderna jag tagit på beardies tjejerna! Vi har fått många önskemål om att se fler bilder på beardies valparna men även på norwich valparna och jag lovar att vi ska fota med mer!

Här kommer i alla fall några bilder på beardies tjejerna. Tik nr 2 är otroligt lik min Svea när hon var valp. Teckningen är nästintill exakt likadan!

Förövrigt håller Ulrica på att funderar på vad valparna ska heta i stamtavlan. Namnet ska börja på O. Om ni har några förslag så får ni gärna höra av er! :) Tikarnas namn är nog spikade, så det är främst namn till hanarna som vi behöver.

Tik 1:


Tik 2:


Efter fotograferingen så var det åtminstonde en väldigt trött valp (tik 2). Tik 1 försökte busa med syrran i början, men senare slockande även hon:


2012-03-16
10:54:23

Crufts 2012
Mamma, Ulrica, Camilla och Carola besökte Crufts i år. Dem har knäppt massvis med bilder och jag börjar med att visa bilder från utställningsplatsen! Därefter kommer bilder från beardies bedömningen :)


2012-03-13
19:07:16

Purple and Lime


Braided lead with a clasp, four small beads and one large bead in the end of the lead.

Length: 114 cm
Width: 8 mm
Price: 250 SEK

2012-03-12
20:48:31

Show leads by M&L Design
Nu har vi startat en facebook sida där vi säljer våra utställningskoppel! Gå in och gilla här!


2012-03-12
19:15:17

Fortsättningsklass
Nu när Florian har kvalat till fortsättningsklass så måste vi börja att träna på allvar på de nya skyltarna. Vi har tidigare bara tränat ett fåtal gånger på fortsättnings skyltarna. Men jag tycker inte att det verkar vara några större svårigheter.

Den absolut svåraste momentet är nog 8ans frestelse. För er som inte vet hur den går till så ska man gå i en 8a runt 4 st stationer med leksaker/godis. Hunden ska vara innerst och inte vara kopplad. Jag tror absolut att det kan bli svårt att bibehålla kontakten om det ligger något riktigt roligt eller riktigt gott vid stationerna.

Det finns även en skylt som heter, sitt, stå, gå runt. Den är lite krånglig, speciellt att hunden ska stå helt stilla och inte röra tassarna. Men tack vare att vi tränat mycket utställning och junior handling så sitter det ganska bra. Lite finslip bara. Snurr under gång är också en lite klurig skylt. Men eftersom att vi har tränat lite freestyle innan så kan Florian redan snurra, så det gäller bara att finslipa det också lite.

Det finns en del skyltar där det bland annat ingår att man ska lämna kvar hunden samt kalla in den. Det finns även skyltar där man sätter hunden ner för att sedan vända helt om. Jag tror att problemet vid dessa skyltar är att få med sig hunden ordentligt i svängen.

För att läsa mer om rallylydnad och skyltarna så kan ni gå in här.

Nu ska vi lägga oss i hårdträning så kan vi om ett par veckor starta i fortsättningsklassen! Ska även träna Svea så att hon kan starta i nybörjarklassen snart!

Tränar/tävlar ni rallylydnad med er hund? Eller är ni kanske sugen på att prova på? :) Det är verkligen jätte roligt och alla kan vara med! Ung som gammal, gäller både hundar och förare!

2012-03-11
19:35:00

RLD N RLD F CIB SE NO FI LT UCH Farmarens Florian Prinzkrona

La ni märke till rubriken? Och la ni märke till att det är en till titel där..?

Ja ni ser rätt!

Dagens tävlingar har gått som på en dans och Florian har kvalat till fortsättningsklassen och vunnit titeln RLD N!!

Jag var mycket mindre nervös idag och det gjorde verkligen skillnad!

I första klassen fick vi hela 92 (!) poäng och vi blev 3a i klassen!! Han var så himla duktig!

I den andra klassen så var både jag och Florian lite tröttare. Vi fick en miss i sitt, ligg, gå runt då han ställde sig upp och då gjorde jag om övningen. Vilket jag har lärt mig nu att jag inte borde göra för det kostar bara poäng. Det kostade hela 10 poäng. Men det var den ända stora missen och vi skramlade ihop hela 85 poäng!

Jag är så otroligt stolt över min lilla pojke så jag svävar runt på rosa moln här !

Vi har alltså lyckats med bedriften att utav de tre klasser vi startat, så har alla lopp varit godkända och vi har direkt gått vidare till fortsättningsklassen! :)

Men nu är både jag och Florian jätte trötta! Florian har redan somnat och jag tror att jag ska lägga mig i soffan och sova en stund jag med! :)
2012-03-11
06:29:00

Mot Fagersta!
Nu åker vi mot Fagersta för att tävla i två nybörjarklasser i Rallylydnad! Florian har varit duktig på träningarna i veckan så om jag bara lyckas hålla nerverna i styr så kommer nog det här gå bra!

Vi siktar mot att komma hem med två godkända rundor så att vi har kvalat till fortsättningsklassen!

Vad tror ni? Tror ni att vi kommer att klara av två godkända rundor?

Jag hoppas i alla fall det! Men oavsett så kommer jag att komma hem med världens bästa hund! :)


2012-03-10
18:56:02

Qucik update Crufts!

Sven, Farmarens Lambeth Walk was placed 4th in the junior class at Crufts!! 16 entries! He was placed 3rd in the undergradute class! 9 entries!

He is such a good boy! I look forward to see pictures of him! :)


Se more results here!


2012-03-10
12:41:00

The Norwich Puppies!
Here's some more pictures of the boys :)


2012-03-09
16:32:00

George playing
Norwich valparna börjar bli riktigt stora och dem har nu även börjat leka med varandra och med deras leksaker. Dem är så söta!

Här är George när han leker med gosedjuret:


2012-03-09
10:47:45

Crufts!
Idag åker mamma, Ulrica, Carola och Camilla till Crufts! De kommer vara på plats på lördag för att se på beardies bedömningen. Vår uppfödning "Sven", Farmarens Lambeth Walk som bor med Wendy Hines, har kvalat till Crufts och kommer därför att visas. Jag vet att dem kommer ha riktigt roligt och dem kommer komma hem med massvis av bilder och filmer från utställningen.

Lite avundsjuk är jag nog, men jag får helt enkelt nöja mig med att se på live sändningarna från Crufts istället.
Just nu sitter jag bänkad framför agilityn! Missa inte det!

Nedan ser ni när "Tolly" GB SE NO FIN CH Diotima Se Wolf At Ramsgrove vann Bäst i rasen på Crufts, visad av Ulrica Göransson. Tolly är ägd av Wendy Hines och under en sommar bodde han hos oss för att ställas ut och para tikar.  Vi är väldigt glada över att ha barn efter honom. Tolly är bland annat Florians pappa.


2012-03-08
16:12:03

The Norwich Puppies!
Here is some new pictures of the norwich terrier puppies. Enjoy!

From left Ron, Fred and laying down is George.

2012-03-07
15:29:00

Film på vår debut!
Här kommer filmen från tävlingen i söndags! Jag var riktigt nervös och svag i knäna hela rundan. Detta smittade såklart av sig på Florian som blev lite avstängd och han var inte alls så där på tårna som han brukar kunna vara. Detta resulterar att jag i ren nervositet klappar frenetiskt i händerna varje gång han släpper kontakten.

Han gjorde ett stopp i mitten av banan vid skylten "sväng höger" då han fick för sig att gå fram och nosa på skylten (tack gud att han inte pinkade där !! ). Sättandet och ställandet fungerade fint dock satt han sig något snett i sitt framför.

Men överlag är jag riktigt nöjd! Det blev en jättebra debut men jag är medveten om att det kan gå mycket bättre när jag har nerverna i styr ;)


2012-03-06
14:12:48

Sara och Brians valpar
Här kommer några bilder på de små guldklimparna! Visst är dem underbara? Dem håller precis på att öppna ögonen :)

Tik 1:


Tik 2:


Hane 1:


Hane 2:


Hane 3:Hane 4:


Hane 5:


Hane 6:

2012-03-06
13:40:10

For Sale!
Jag och Linnéa har som sagt börjat göra utställningskoppel. Nu säljer vi de första exemplaren till reducerat pris!

Vid beställning skicka ett mail till [email protected] för vidare information.

Först till kvarn gäller!Flätat koppel i färgerna svart, silver och rött. 2 set av pärlor samt hake.

Längd: ca 97 cm
Bredd: ca 4 mm
Pris: 175 kr
Flätat rött koppel. 1 set av pärlor samt hake.

Längd: ca 93 cm
Bredd: ca 5 mm
Pris: 100 krFlätat koppel i färgerna svart, silver och vinrött. 1 set av pärlor samt hake.

Längd: ca 80 cm
Bredd: ca 4 mm
Pris: 100 kr
Brunt flätat koppel med två keramik pärlor vid haken.

Längd: ca 75 cm
Bredd: ca 5 mm
Pris: 100 kr

2012-03-05
16:07:30

Update om valparna
Idag ska jag åka och fota valparna då jag vet att många av er längtar efter att få se bilder på dem små liven! Beardies valparna är ca 2 veckor gamla och kommer snart börja se och höra. Trots att dem är små så är det fart i valplådan. Dem krälar runt och gör ifrån sig läten som liknar ett mini skall. Dem är hur söta som helst!

Norwich valparna håller på att lära sig att gå, vissa dagar går det bättre än andra men dem är jätte söta när dem fumlar runt. Dem har även börjat att leka lite smått med varandra och de leksaker som de har i valplådan. Dem börjar också bli nyfikna på mamma Kittys hundmat så nu har Linnéa blött upp maten om dem får för sig att vilja smaka :)

Här är tre bilder på beardies valparna när dem var runt en vecka gamla:


2012-03-04
21:30:32

Vi blev godkända!!!

Idag har vi som sagt varit i Norberg och debuterat i Rallylydnad, Nybörjarklass. Jag blev förvånad över hur otroligt nervös jag blev när jag skulle kliva in på banan. Jag blev svag i knäna och kände att jag helst ville sjunka genom marken. Florian var dock super duktig om än något okoncentrerad.

Men på något sätt så lyckades vi skrapa ihop hela 88 poäng! Vi blev placerade på 4e plats av ca 40 deltagare och vi fick därmed ett godkänt resultat!

Nu är jag mer laddad än någonsin till nästa tävling på söndag! Då kommer jag antagligen inte vara lika nervös och då kommer vi med all säkerhet kunna prestera ännu bättre! :)


2012-03-03
22:03:10

Yummy!
While Ron and George had a nap. Fred tasted soured milk for his first time.


2012-03-03
07:30:00

Mot Norberg!
Idag får ni hålla tummarna för mig och Florian eftersom att vi idag ska debutera i rallylydnad! Titta in här ikväll för att få reda på resultat från dagens tävling! :)


2012-03-01
15:34:00

Internationell Champion
Dollies internationella championat har kommit! :)


2012-03-01
08:28:15

Gästrikemästaren 2011 Part 3