Mathildas Hundar

2012-11-27
10:39:00

Domaruppdrag

På lördag så ska jag döma en inofficiell utställning i Hudiksvall. Mycket roligt! Jag trivs som domare men det är alltid lite pirrigt! Jag har fått PMet inför helgen och ser att jag har fått hundar ur grupp 1 och 8. Vallhundsgruppen är ju min grupp så den känner jag mig säker på och grupp 8 raserna är inte så långt ifrån beardiesen faktiskt.

Jag har fått riktigt höga siffror på långhårs collie vilket är väldigt roligt då det faktiskt är en ganska ovanlig ras idag. Desto ovanligare är det med att få ett gäng Beauceron, Gos D'atura Catalá samt en Chodský Pes och en Kuvasz. Vet ni hur dessa raser ser ut, utan att googla? ;)

Följande dagar kommer tillbringas till att läsa rasstandarder och skriva egna kommentarer/stödord.

Är det någon av er som kommer vara på plats i Hudik förresten? :)

 

Australian Shepherd 3
Bearded Collie 2

Beauceron 3
Belgisk Vallhund/Tervueren 1
Briard 1
Chodský Pes 1
Collie, Långhårig 9
Gos D'Atura Catalá 3
Kuvasz 1
Shetland Sheepdog 7
Welsh Corgi Cardigan 1
Gordon Setter 1
Amerikansk Cocker Spaniel 1
Cocker Spaniel 5
Flatcoated Retriever 8
Golden Retriever 14
Labrador Retriever 6
Nederlandse Kooikerhondje 1
Nova Scotia Duck Tolling Retriever 1
Perro De Aqua Espangol 1
Portugisisk Vattenhund 1
Welsh Springer Spaniel 1

 

En bild från sist när jag dömde. Jag delar ut rosetten till min runner up Junior Handler i leriga Högbo i år.


2012-11-26
12:16:00

Scotts framgångar i Italien!
För ett tag sedan så åkte Ulricas älskling Scott (Ramsgrove Borkason) till Italien för att ställas ut och för att användas i avel. Han har redan nu fått stora framgångar i utställningsringarna och har flera tikägare som är intresserade av att använda honom i avel.
 
Vilket är otroligt roligt då han aldrig blivit särskilt uppmärksammad i Sverige för sina kvalitéer.
 
Han tas väl om hand utav våra vänner i Italien, Filippio Ripoli och Alessio Stramesi. Filippio köpte även Tyra ur vår senaste kull som även hon slog till med att vinna BIS-valp på två utav sina första internationella utställningar.
 
Han har på dessa få månader vunnit BIR och BIG-1 på i princip varje utställning han deltagit på och placerat sig som Best in Show reserv och på tredje plats ett flertal gånger. I helgen fick vi ett sms där det stod att Scott även är Cyprus Champion, betyder det möjligtvis att han är champion i cypern?
 
Stora framgångar har det blivit för Scott och vi håller tummarna för ännu fler, kanske kniper han första platsen i Best in show en dag? ;)
 
Följ Scotts framgångar på Farmarens facebook sida!
 

2012-11-25
13:29:00

Namnförslag på Q!
Svea och Brians valpar kommer att döpas på Q i stamtavlan. Jippie, världens enklaste bokstav...
 
Jag har i alla fall börjat klura på namn, eller börjat och börjat. Jag började fundera redan i somras ;)
 
Jag har kommit på en hel del, men jag är långt ifrån frälst i alla. Jag har mina favoriter.
 
Vad tycker ni? Vilka namn tycker ni mest om? Och kom gärna med egna förslag!
 
Jag vill gärna ha något som hedrar mamma Svea (Farmarens Made in Sweden) och något som hedrar pappa Brian (Potterdale Golddust).
 
Dessa är de namn jag kommit på:
 

Qualificated Beauty

Quinn the Charmer

Queen of Sweden

Quit isn't an option

Qing Brian

Quality Time

Quality Star

Quite a Beuaty

Quite a Party

Quantum of Solace

Quantum of Golddust

Quasimodo

Quincy Jones

Quiet is the new loud

 

Tänk att vi kommer få sånna här skitvalpar igen! :) Detta är Lisa och jag kom på nu att jag har glömt bort att skicka valpbilderna till hennes matte. Förlåt Lotta!!!

2012-11-24
11:11:00

Och pappa blir...
Det var lite spridda skurar när ni gissade vem som skulle bli pappa till Sveas valpar.
 
Men det är Brian som ska bli pappa till Sveas valpar. Varför?
 
Det är två snygga och trevliga hundar som kompenserar varandra väl. Båda två har mycket motor och vill gärna arbeta, men dem har båda den där viktiga på och av knappen. Inomhus ligger dem gärna vid braskamminen och sover. Jag tror det blir en riktigt bra kombination helt enkelt! Spännande linjemässigt också. Och det viktigaste dem är redan förälskade i varandra!
 
Det skulle ha varit roligt att parat Svea med Florian just eftersom att det är mina två älsklingar! Tror även att det skulle blivit en bra kombination, men inavelskofficienten blir för hög. Sveas mamma är Ronja (Farmarens Real Diamond) och Ronja är Florians mormor. Det blir för nära, därför låter vi bli och när jag har en hel hög av våra egna hanar som går att para Svea med, ja då blir det helt enkelt bara onödigt.
 
Jag har dock lekt med tanken att en kull med Svea och Sven, inte vore helt fel heller. Vem vet det kanske blir till nästa gång? ;)
 
Men vad tror ni? Blir Brian och Svea en bra kombination?
 
 Det bästa Brian vet är att springa fort!
.

2012-11-23
16:52:00

Min hund är sjuk!!
Stackars Florian har blivit sjuk, dödssjuk (!) eller nja det kanske var att ta i. Men detta är den allvarligaste sjukdomen han någonsin haft eller som någon av mina hundar någonsin har haft. (Peppar, peppar.) Han har fått fukteksem.
 
Hönsmamma som man är var jag tvungen att fråga alla sjukdomsexperter om råd. Fick råd om att klippa rent, spola med vatten, smörja in med "hotspot"-geggamojja, sätta upp pälsen i toffsar och sätta på en tratt på honom. Öh, vart har vi en tratt? Har vi ens en tratt? Ringde runt i hela familjen i jakt efter en tratt, moster min hittade en tratt som legat nerpackad i en låda länge (därav trattens knöliga utseende)
 
Väl i fart med att sätta på Florian tratten så kommer jag på att jag har aldrig satt på en tratt på en hund, hur gör man? Det tog säkert 20 minuter innan jag lyckades klura ut hur man gjorde. När tratten väl var på så hade min tidigare levnadsglada hund förvandlats till en staty. Skeptisk som sjutton stod Florian prickstilla i säkert en kvart medan matte hans skrattade så hon fick ont i magen och var tvungen att hämta kameran.
 
Update: Efter mutande utav köttbullar och blodpudding så har min glada hund vaknat till liv igen. Han är dock fortfarande skeptisk och sitter mest och surar i ett hörn. Undrar när han kommer att förlåta mig? ;)
 
Skeptiska Florian som för första gången har en tratt på sig. Han stod så här i säkert en kvart!

2012-11-22
12:56:00

Mot massören!
 
Idag ska Cleo till massören. Hon älskar att bli ompysslad så hon kommer nog vara nöjd!
 
Brukar era hundar få massage?

2012-11-21
14:49:00

Snälla Smilla!
Linnéas hund Smilla är nog världens snällaste hund! Och passande nog heter hon i stamtavlan Farmarens Good Girl. På vår rallylydnadsdag så ville Oskar prova på agility, han fick låna Smilla som snällt följde med och lydde minsta vink.
 
Det är inte alla hundar som skulle göra det!
 

2012-11-20
12:44:00

We love to work Part 1
Första helgen i oktober anordnade vi en rallylydnadsdag för bearded collie ägare. Det visade sig att alla som kom ägde en eller flera farmarbeardiesar. De flesta hade aldrig provat rallylydnad förut, men oj, alla var rena naturbegåvningar!
 
Nu håller vi tummarna för att en del vågar sig ut på tävlingsbanorna!
 
På bilderna nedan är det först Victoria och Tuva, Farmarens Miss Sophisticated (Florians dotter), sedan är det Matz och Lovie, Farmarens Miss Lovely (kullsyster till Tuva) och sedan är det Nina och Sandy, Farmarens I'm Blonde 'n' Brilliant (Sveas bror)
 

2012-11-19
10:30:00

Har ni sett något sötare?
Detta är min systers kompis hund Grace, en renrasig Bichon Havanais som vi gjorde lite extra fin på salongen.
 
Visst är hon otroligt söt?
 
Besök vår facebook sida för att se fler hundar vi trimmat!
 
 Bilden är fotad utav syrran Linnéa Sandberg.

2012-11-18
12:42:00

Hipp hipp Hurra!
För idag fyller Svea hela fyra år! Tänk att lill tjejen har blivit så stor!
 
En lerig Svea på en pedestal. Så skulle hon vilja ha det varje dag!

2012-11-17
20:13:00

The sky is our limit!
Tre stycken grisöron är inhandlade som hundarna ska få mumsa på imorgon på Sveas födelsedag. Själv så ska jag mumsa på ett par goda drinkar på skybar ikväll tillsammans med goda vänner.
 
Ha en trevlig lördagskväll!
 
 Om ni tittar riktigt noga så ser ni att Cleo döljer sig i bilden. Fråga mig inte hur jag lyckades fota denna bild, men lite häftig är den allt?
 

2012-11-16
11:24:00

Show leads by M&L Design
 
Vi kommer att ta med oss utställningskoppel förförsäljning på söndagen på stora stockholm. Vi håller till vid bearded collie ringen.

Ni kan redan nu reservera koppel samt be oss tillverka koppel efter erat önskemål. Inget köpkrav!
 
Besök vår facebook sida!

2012-11-15
12:32:00

Autumn Walk Part 2
Lyckliga, skitiga och trötta hundar. Så här är beardiesar som allra bäst! Ren balsam för själen att få se dessa fyrbenta fara fram.
 

2012-11-14
15:03:00

Duncan övningskör!
 
 
Jag tror de allra flesta hittade "felet" i tidigare inlägg. Duncan längtar tills den dag han får köra upp. Tror ni han är en bra bilförare? ;)
 
 

2012-11-13
14:47:00

Jag kanske är kaxig...
...men så himla svårt att klippa pudel är det faktiskt inte! Jag har nästan drömt mardrömmar av nervositet över att behöva klippa pudel. Mardrömmen har väl varit att hunden skulle sett ut som om ett barn hade lekt med kökssaxen i pälsen typ...
 
De flesta jag har pratat med har sagt att pudel är det svåraste man kan klippa och att minsann det är ingenting man kan lära sig bara så där. Och vi har sagt att ja men vi ska ju bara vardagsklippa, men ändå har de skakat på huvudet och sagt att det är nog så svårt.
 
Och visst det är svårt och det tar lång tid att lära sig. Jag kan verkligen inte säga att jag är fullärd. Men ändå, så svårt var det inte...
 
Syrran och jag klurade lite tillsammans på hur man skulle kunna klippa, vi har sett massvis av videos på youtube och sen så använde vi oss utav det på vår första kund. Och hon var så nöjd och sa att hennes hund aldrig har blivit lika snygg på andra salonger i stan. Hon är numera en återkommande kund.
 
Visserligen är det bara vardagsklippningar men det är också det enda vi tar emot.
 
Är riktigt sugen på att lära mig klippa ännu bättre, måste skaffa bättre saxar då de vi har är långt ifrån optimala. Jag vill få ännu rakare ben och verkligen få till den där extra finishen. För ännu är det lite tussigt här och var.... Tänk va häftigt att få lära sig klippa inför utställning!
 
Får väl köpa en egen pudel som jag kan klippa och träna på. Har förresten verkligen fått upp ögonen för den rasen, riktigt trevliga hundar!
 
En av våra nöjda kunde, Ludde. Så tokigt ser det väl inte ut? :)

2012-11-12
13:24:00

Autumn Walk Part 1
Bilder från en härlig promenad vi tog förra månaden. Hundarna tog årets sista bad. Det känns alltid lite si så där och nu längtar dem nog alltid till våren.
 

2012-11-11
14:53:00

Svea ska bli mamma!
 
Svea ska bli mamma, men vem ska bli pappa tror ni? Jag har bestämt mig och resten av familjen tror att det blir en bra kombination plus att detta par redan är kär i varandra sedan länge, så bättre än så kan det väl inte bli? :)
 
En ledtråd är att det är en av våra egna hanar.
 
Så vem tror ni det blir?
 
1. Florian
 
2. Scott
 
3. Brian
 
4. Sven
 
5. Duncan

2012-11-10
15:17:00

Stilstudie
Svea drygar med Cleo som bjuder på sin standard min ;)
 
Men Svea får visst se upp...
...för här kommer en flygande Florian!

2012-11-09
12:14:00

Men Cleo...
...man får ju inte lipa! ;)
 
 

2012-11-08
16:43:00

Finn ett fel!
 
Carola och Lucy (CH Farmarens Artful Andalucia) tränar rallylydnad, men finn ett fel! ;)

2012-11-06
20:41:27

Vändning i livet
Idag så slog det mig plötsligt.
 
För några månader sedan så pluggade jag till ekonomiingenjör på högskolan utan någon som helst motivation. Jag hoppade på den linjen efter gymnasiet "bara för att". Det lät väl roligt och vad skulle jag annars göra?
 
Jag upptäckte ganska snart att detta inte var något för mig, men fortsatt att läsa, för det kan alltid vara bra med en utbildning och vad skulle jag annars göra?
 
Rätt som det var så var det en butik här i Gävle som hörde av sig och var intresserad av att köpa våra utställningskoppel och dem ville även att vi skulle anordna ringträningar utanför butiken.
 
Vi åkte dit för att diskutera detta och efter det mötet så är allt förändrat.
 
Nu arbetar syrran och jag i salongen, säljer våra koppel i butiken och har anordnat en handlingtävling sponsrad av butiken.
 
Vi har gått en starta-eget kurs och vi har beslutat oss för att starta ett handelsbolag efter årsskiftet som så småningom/förhoppningsvis kommer att utvecklas till ett aktiebolag.
 
Vem hade kunnat tro det för någon månad sedan?
 
Och vem hade trott att jag skulle längta till att få gå till jobbet? Inte jag i alla fall!
 
Jag har aldrig viljat jobba med hund och speciellt inte som hundfrisör. Aldrig i livet har jag sagt!
 
Stå och borsta och klippa bråkiga hundar, få ont i ryggen och bli biten. Nej tack!
 
Första veckan blev jag biten och många bråkiga hundar har vi fått, men ändå tycker jag att det är roligt.
 
Just nu tycker jag att det här är roligt, om ett år eller tio år så tycker jag kanske inte att det är lika roligt och då får jag helt enkelt skapa en ny vändning i livet.
 
Huvudsaken är i alla fall att motivationen är tillbaka och jag är taggad som tusan! Jag ska bli egen företagare och jag ska bli en jäkligt bra egen företagare!
 
Känslan av att bestämma själv och bygga upp något eget, den är underbar!
 
Detta är alltså anledning till min frånvaro på bloggen, jag har haft annat roligt att göra, men jag tycker fortfarande att det är roligt att blogga så jag ska i mån om tid hålla uppe uppdateringen här. Hoppas ni inte har glömt bort mig under denna paus :)