Mathildas Hundar

2013-12-31
11:13:49

GOTT NYTT ÅR!
 

2013-12-24
11:41:10

GOD JUL!
 
 

2013-12-17
20:46:54

Framåtsändande till kon
Det absolut svåraste momentet för oss i rallylydnaden är definitivt mästarklassens framåtsändande till kon. För det första har jag inte haft en aning om i vilken ände jag skulle börja med. Jag har tagit till mig och lyssnat på råd och tips på flera personer. Det finns inte bara en metod att lära in detta ska ni veta...
 
Vi började att träna med tasstarget, det man behövde var en musmatta som man lär hunden att ställa tassen på, därefter placerar man den bakom konen och tränar succesivt in att hunden ska springa till targeten och per automatik ställa sig vid konen. Allt eftersom så klipper man denna musmatta så att den blir mindre och mindre och till slut finns det ingen target kvar.
 
De lät bra, men vi fick snabbt problem när vi introducerade konen. Han vill gärna slå med tassen på konen och inte på targeten. Han har blivit osäker, förvirrad och därmed har han blivit passiv och tvekar till att slå med tassen på targeten.
 
Sen har vi väl gett det här med shaping (helt utan hjälper och även med en del hjälper) en chans också. Belöna så fort han tittar på konen, belöna så fort han närmar sig konen, men det sitter fortfarande kvar med att han ska slå på den här jäkla konen. Haha, inte bra 10 minus avdrag...
 
Vi har improviserat och jag har på alla möjliga sätt försökt få honom att förstå att han ska gå till konen. Jag kände nästan för att slita mitt hår när jag provade en sista metod: få honom att runda konen.
 
Jag klickar så fort han visar en antydan till att runda konen och kastar en godis/leksak så att han rundar konen helt. Jag märker fortfarande att han blir lite osäker på vad han ska göra och blir lätt passiv. Även fast jag berömmer honom så är han fortfarande lite frågande. Men det här är absolut de största framsteg vi har gjort. Så nu ger vi det här en chans! 
 
Planen är att nöta lite på framåtsändande till kon och att han ska hålla apporten under längre stunder ett tag framöver. Sedan låter vi det ligga på hyllan ett tag och fokuserar på andra bitar som ska stämma inför vår förhoppningsvis sista start i den avancerade klassen.
 
 

2013-12-15
17:16:00

Träna, träna ännu lite mera
 
Nu har jag verkligen legat i och hårdtränat den här veckan! Fick så många bra tips från de tidigare filmerna så då måste jag ju självklart prova de!
 
Apporteringen går framåt, blev löjligt lycklig när han igår verkligen satt och väntade med apporten innan jag sa att han fick släppa. Ska nöta på lite mer med de, så får jag filma våra framsteg senare.
 
Idag så har jag nött en del på moment från lydnadsklassen, läggande och ställande under gång. Ställandet är väldigt nytt för oss, kan vi ha tränat de ett par gånger, kanske fyra? Jag utgår från backa, för att jag vill att han ska tänka bakåt, gärna tvärnita och ställa sig. Jag tycker att han gör de riktigt bra, känns som en bra början.
 
Läggandet fokuserar jag på att han ska slänga sig ner snabbt och jag försöker plocka bort alla handtecken. De känns riktigt bra!
 
Han är glad och positiv! Precis så som de ska va!
 
Nu är det kul att träna! Och nu jäklar ska vi våga oss ut på lydnadsbanorna!

2013-12-12
22:20:36

Träna, träna, träna
 
Körde ett litet träningspass i köket, passar nästan alltid på att träna lite snabbt när jag ändå är i köket. Denna gång fick jag för mig att filma det!
 
Det vi tränar på just nu är moment i rallylydnadens mästarklass. Vi har under hösten fått två godkända rundor i den avancerade klassen och nu satsar vi för fullt på nästa klass!
 
Backa framför har vi tränat på hyfsat länge, vi kom tidigare till en fas där han inte backade mer än ett par steg, men nu känns det som om att vi äntligen har kommit över den gränsen och han backar längre och längre för varje gång. Jag tror vi klarar att backa en hunds längd så som det står i momentbeskrivningen ;)
 
Apport är en relativt ny grej för oss att träna på. Jag köpte min första apportbock i helgen på hundmässan, har tidigare tränat lite med kampleksaker. Men Florian fattade inte riktigt grejen med kamptrasan, den skulle man ju kampa med sa han!
 
Nu när vi har fått en riktig apportbock så har många problem löst sig, men vi har en del att träna på jag vill att han ska sitta still och att han ska hålla apporten utan att tugga och utan att spotta ut den efter tre sekunder. I denna film försöker jag att bara belöna när han håller den relativt länge.
 
Nyttig träning inför apporteringen i rallylydnaden men även för en kommande debut i lydnadsettan.
 
 

2013-12-10
18:37:01

En av Sveriges 100 bästa hundbloggar
Kul att bli nominerad till att vara en utav Svergies mest intressanta och bästa hundbloggar i Sverige!
 
 
Nomereringen är gjord utav Häromi. Ni hittar hela listan på deras hemsida!

2013-12-07
04:43:07

Ut i snöstormen!
 
Det skulle ha varit skönt med en sovmorgon... Men inte då! Det är ju bara Stockholm hundmässa en gång om året! Bara att klä på sig och ge sig ut i snöstormen för nu åker vi!
 
Syns vi där?