Mathildas Hundar

2012-08-31
19:40:27

Update!
Det är mycket som händer just nu och det har ni kanske förstått pågrund utav min frånvaro här på bloggen. Denna helg jobbar jag som ringsekreterare och dömer JHn på Högbos tredagarsutställning plus att vi säljer våra utställningskoppel i priser och plaketter. Vi har förberett för denna helg i månader och nu är den äntligen här!
 
Många positiva reaktioner kring kopplena och vi hoppas på ännu fler!
 
Annat som pågår just nu är att jag och syrran har hyrt in oss i ett trim/spa hos Filippas foder och tillbehör i Gävle där vi nyligen har börjat ta emot kunder. Vi vardagstrimmar alla raser!
 
Jag har massor utav kurser, träningar och minitävlingar som jag anordnar och jag är fullbokad med hundevenemang varenda helg i september och det är inte många lediga helger i oktober och november. Jag jobbar till och med på mina nära vänners och min sambos födelsedag. Tur att dem firar nattetid ;) Sova får jag göra en annan gång...
 
Nu knackar min moster på fönstret så jag får berätta mer om mina framtidsplaner en annan gång. Nu ska vi hem till mina föräldrar och prata hundprat med nära och kära!
 
Ha det bra! Syns vi i Högbo?
 
Pst. Den hemliga hunden visas i Högbo ;)
 
 
 
 

2012-08-21
13:00:00

This is Happiness
Att få se sina älskade fyrbenta fara fram över ängarna i världens fart. Det är lycka för mig.
 
 

2012-08-17
18:36:40

Show leads by M&L Design
Här är de senaste kopplena som vi tillverkat. Vi flätar dygnet runt och förbereder inför vår stora debut när vi ska sälja våra koppel i priser och plaketter under Högbos tre dagars utställning.
 
Besök vår sida på facebook här!
 

2012-08-14
11:22:55

Brons plaketten!
Cleo och Svea har nu vunnit bearded collie klubbens bronsplakett för att ha varit framgångsrika i tre olika grenar!
 
Båda har fått excellent på utställning, ett godkänt vallanlagsprov och en godkänd runda i rallylydnad!
 
Dem är så duktiga mina tjejer!
 
Foto: Camilla Karlsson, Litbild

2012-08-13
16:24:26

Rallylydnad Ånge
En lång tripp till ånge blev det för att tävla på svenska bearded collie klubbens rallytävling. Det var 6 st beardiesar som tävlade varav 3 st var mina, och vet ni vad?! Alla beardiesar fick godkända resultat!
 
Detta är verkligen en sport som passar beardiesen utmärkt!
 
Domare för samtliga tävlingar var Emil Falk.
 
Först ut var Florian, han tappade fokus till och från så jag är inte helt nöjd med hans prestation men jag är ändå inte besviken. Han parade trots allt en tik för ett par veckor sedan och sedan dess har han blivit lite extra "hanig". Det kommer att gå över med lite tid, men vi ska forsätta att träna på hans koncentration. Vi ska få till den där perfekta rundan någon gång!
 
Domarens kommentar: Fint samarbete, trots lite ofokus från hunden.
 
Vi fick 86 poäng och kvalade till den avancerade klassen samt vann titeln RLD F!
 
 
Cleo debuterade dagen innan i Timrå och fick ett godkänt resultat med 86 poäng. (Finns tyvärr inte på film)Tanten var jätteduktig men var lite slö eftersom att solen värmde på ordentligt under vår runda. Några mindre avdrag så som sträckt koppel, bristande samarbete, rör sig i position och att hon utför momenten långsamt.
 
Hon vet ännu inte till hundra procent vad jag förväntar mig utav henne alla gånger, vilket är förståligt eftersom att jag inte tränat nå mycket med henne. Men med lite träning och lite mindre sol så kommer det att bli perfekt!
 
Domarens kommentar: Trevligt ekipage
 
Dagen efter så var det just lite mindre sol och tanten var riktigt på hugget! Vilket resulterade i ännu en godkänd runda med hela 91 poäng! Hon är som sagt inte helt hundra på alla moment och därav fick vi några avdrag för att hon var sen samt att hon reste sig upp i ett läggande.
 
Men Cleo förvånade mig verkligen och visade att hon minsann också vill tävla i rallylydnad!
 
Domarens kommentar: Bra peppning av hunden och ett fint samspel.
 
 
 
Svea, lilla Svea vårat lilla sego var just seg på vår debut i timrå. (Finns ingen film) När vi gick banan så viftade hon glatt på sin svans, kollade lite på mig, lyssnade ibland på mig och ibland kollade hon lite på de andra hundarna, hon undrade nog vad dem höll på med för att sedan undra varför matte står och klappar i händerna som en tok. Hon var helt enkelt lite ofokuserad och lite orutinerad. Hon hade helt glömt bort kommandot "ligg" och funderade mest på vad matte hittat för något i gräset... Det var två skyltar med ligg, därav 10 poängs avdrag per skylt. 20 minus bara där. Plus en del ofokus från när Svea drömde sig bort. Men stundtals var hon jättefin.
 
Domarens kommentar: Fortsätt jobba med "ligg", bra kämpat och fint flyt.
 
Vi blev inte godkända men 64 poäng var jag riktigt nöjd med.
 
Dagen efter i Ånge så var Svea lite mer fokuserad på mig än på hundarna utanför och hon gjorde alla moment riktigt fint tills hon på slutet fick syn på att husse och resten av gänget satt precis utanför. Hon kikade lite på dem för att sedan besluta sig för att följa med mig. Duktig tjej :)
 
Vi fick 85 poäng och blev godkända!
 
Domarens kommentar: Härlig energi, fin kommunikation.
 
 
 
 
 
Jag är jätte nöjd över hundarnas och min prestation (jag var faktiskt inte så nervös denna gång). Vi vet vad vi behöver träna på och det ska vi göra! Florian ska förberedas för en debut i avancerad och brudarna, ja dem har jag bestämt att dem ska få sin titel RLD N!

2012-08-12
19:36:53

Fantastiskt gånger tre!
Jag är just hemkommen från en hel helgs tävlande i rallylydnad och vill bara uppdatera er lite snabbt genom att säga att mina hundar är fantastiska!
 
Och resultaten från helgen är minst lika fantastiska!
 
Men inte lika fantastisk är min förkylnining! (Hela huvudet är typ igen slemmat med snor, jätte mysigt...)
 
Resultaten får ni höra om efter att jag kurerat mig, men jag kan avslöja att jag numera inte bara har en rallyhund utan TRE! Brudarna kan också ;)
 
Inte bara Florian som är rallyhund ;)

2012-08-09
11:47:18

Farmarens Kerry Kilkenny
Här kommer ett par bilder på Carolas hund Kerry från Morokulien. Kerry var verkligen på hugget, syns det ? ;)
 

2012-08-08
22:22:27

Pretty Me
När vi var i Morokulien så fick vi träffa en av valparna ur den senaste kullen, Jessica/Tess(som vi kallade henne) Farmarens Pretty Me. Så himla roligt att få träffa de små liven även när de bor i sina riktiga hem. Hon verkade trivas alldeles utmärkt och hon har säkert livat upp tillvaron märkvärt! :)
 
Visst lever hon upp till sitt namn?
 

2012-08-04
12:44:05

Show leads by M&L Design
De senaste dagarna har jag och syrran flätat koppel så att vi har fått träningsvärk i händerna. Här kommer bilderna på våra senaste skapelser. Jag är riktigt nöjd, vi har skaffat en annan leverantör och materialet är väldigt bra att arbeta med!
 
Jag tycker att alla koppel är rent ut sagt skitsnygga! Vad tycker ni?
 
Besök vår facebook sida!
 

2012-08-03
17:01:19

Best Breeders Group
En av de roligaste klasserna som går att vinna är just uppfödarklassen, eftersom att där avgör domaren vilken av uppfödarna som har lyckats bäst med sitt avelsarbete enligt dennes tycke.
 
I Morokulien så utsåg båda dagarnas domare att just våran uppfödargrupp, Farmarens Kennel var den bästa!
 
Ena dagen tävlade hela 6 ( eller var det till och med 7?) grupper i uppfödarklassen.
 
 Fin bild va? Synd bara att vi tvåbenta inte kunde stå lika snyggt och välorganiserat som de fyrbenta... ;)
 
Från vänster: Florian, Kerry, Svea och Smilla.

2012-08-02
22:12:37

Florian has fallen in love!
Nu på sistonde har Florian träffat inte mindre än två söta tikar. Super kul tycker jag! Stolt matte :) Det ska bli riktigt spännande och få se de små liven :)
 
Vilka tikarna är berättar vi inte förrän tikägarna går ut med nyheten :)
 
Spännande va? ;)
 
Valparna blir nog antagligen lika pinngalna som Florian ;)