Mathildas Hundar

2011-12-01
12:16:25

Duktig hund!


Igår kväll tränade jag och Florian rallylydnad tillsammans med en träningsgrupp. Dem hade ganska nyligen varit på en introduktionskurs och alla hade verkligen fastnat för rallylydnaden och tyckt att det varit jätteroligt! Så nu ska vi börja träna tillsammans ungefär en gång i veckan och förhoppningsvis ska vi kunna starta en tävling till i vår.

Florian tyckte att det var hel kul att få vara ensam med mig och påvägen till träningsplatsen så liknade han mer en kanin än en hund. Han studsade konstant! När vi kom fram så tyckte han som alltid att det var jätteroligt att få träffa nya människor och hundar. Gladare hund får man leta efter...

Ja och hur gick själva träningen då? Det gick förstås inte lika bra som när vi har tränat ensamt men det var jag förberedd på. Det här var ju första gången vi tränade på riktigt med andra. I början var han lite väl glad och var allmänt flamsig, men han förstod snabbt att vi skulle jobba och lugnade ner sig. Vi måste fortfarande träna mer på läggande och ställande. Största problemet med läggandet är just att det tar en stund innan han förstår just att han ska lägga sig men det tar sin tid innan det smälter in. Men han har även börjat med att inte lägga sig ner ordentligt utan han "sitt-ligger", så jag måste bli mer konsekvent och inte berömma honom förrän han ligger ordentligt ner. Annars flöt det mesta på bra. Vi måste få mer rutin bara och det är ju ingenting man kan skynda på.

Vi pratade även lite om tävlingar och så som det ser ut nu så är den första och närmaste tävlingen i Vallentuna den 21 april. Så fram till dess så har vi en hel del tid på oss att träna. Dagen efter den 22 april så är det även en tävling i Heby vilket inte är alltför långt. Så nu funderar jag på om man kanske skulle anmäla till båda. I maj är det tävlingar i Norrtälje och Märsta så ja nu är det bara till att anmäla.

För nog alltid borde vi väl klara av en uppflyttning till fortsättningsklass under 2012?


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: