Mathildas Hundar

2011-10-20
15:32:00

En fråga...
Ja och eftersom förra frågan var en hundras du inte vill äga så blir nästa:

Vilken hundras drömmer du om att äga? Förutom din egen

Jag är väl mer eller mindre kär i alla raser och jag har haft en hel rad med favoritraser under åren. Jag tänker inte nämna de raser som vi har hemma, Bearded Collie, Staffordshire Bullterrier och Norwich Terrier.

Jag är tycker att Welsh Corgi Pembroke är en riktigt charmig ras både till utseende och till sättet. Om jag skulle skaffa en mindre hund då skulle nog den här stå hög uppe på listan.


Jag tycker om Miniatyr Bullterrierns utseende och den har ett liknande temperament som staffarna har, så det vet jag att jag trivs med.


Jag tycker även om rasen Rhodeisan Ridgeback. Jag tycker att det verkar vara en väldigt sund och från ögat sett vacker ras.


Sen har jag också alltid varit förtjust i rasen Saluki. Jag har alltid tyckt att dem är otroligt vackra och jag tycker om att dem har en egen stolthet. Syrran har också varit väldigt förtjust i rasen och när mamma sa nej, vi ska inte köpa en saluki. Då tog hon saken i egna händer, hämtade kökssaxen och skulle förvandla snälla beardiesen Ted till en Saluki. Hon klippte av toffsen i pannan, men sen kom nog förnuftet ikapp och hon gömde saxen för mamma... ;)


Det här är nog topp fyra av mina drömraser. Jag tycker även om boxer, korthårscollie och sen tycker jag fransk bulldog, king charles spaniel och engelsk bulldog är hemskt söta! En berner sennen kommer det nog också bli i framtiden, det vill pojkvännen ha :) När jag var liten var favoritraserna whippet, lagotto romangolo, grand danios och portugisisk vatten hund.

Nä nu måste jag ge mig! Jag kan hålla på hur länge som helst! Det är tur att jag inte har varit tvungen att välja en ras utan redan föddes upp i en Beardies flock, för annars skulle jag nog inte kunnat bestämt mig.... ;)

Kommentarer:
#1: Charlott

En Welsh Corgi Pembroke skulle jag kunna tänka mig. Så söta :-)

2011-10-20 @ 22:43:52
#2: Tina

Jag är sugen på welsh Corgi Cardigan:o)

2011-10-22 @ 11:17:36
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: