Mathildas Hundar

2012-12-09
12:17:00

Lär din hund att stå och gå!
 
Varför är det så att folk går in med en otränad hund i en utställningsring, som varken kan stå eller gå ordentligt medan man aldrig skulle delta i en lydnadstävling med en otränad hund?
 
Att få hunden att stå stilla och trava ett varv kan tyckas vara det enklaste du kan lära en hund om du jämför med diverse olika konster en freestyle hund ska utföra.
 
Så varför lär man inte sin hund dessa baskunskaper innan man går in i en ring?
 
Om man tror att det inte räknas in i bedömningen så har man helt fel. Domaren bedömmer det den ser. Dem där få sekunderna du är i ringen och visar upp din hund, det är det domaren ser och om då hunden står som en kratta, då är det de som domaren ser.
 
Man betalar så mycket pengar för att vara några få sekunder i en ring för att få en bedömning, varför utnyttjar man då inte de sekunderna till max?
 
Lär hunden att stå ordentligt, gå ordentligt, träna på tandvisning och träna på att någon känner igenom hunden så att det inte blir något större problem på utställningsdagen.
 
Om du har tränat din hund inför varje moment i ringen ,då har du gett din hund de allra bästa förutsättningarna och då kan du vara nöjd med er insats! Oavsett om domaren tycker att din hund är världens fulaste eller världens vackraste!
 
Vill påpeka att detta inlägg inte riktar sig till nybörjare inom utställning, det har vi alla varit! Men till de som lite nonchalant tror att ingen träning krävs innan utställning.
 
 
 
 

Kommentar:
#1: Anna

Vad är ditt bästa tips för att lära in att de står då?
Min hund sätter sig 9 av 10 gånger när han ska stå :/

Svar: Du belönar din hund när den står. Bry dig inte om vilken placering benen har utan var snabb med att belöna din hund så fort din hund står still om så en bråkdelssekund. Det är viktigt att inte dröja med belöningen. Kan skriva ett inlägg om det senare :)
None None

2012-12-10 @ 09:26:59
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: