Mathildas Hundar

2012-02-13
17:01:00

Tallin, Estonia 2012
Vår resa till Tallin har varit jätte trevlig! Helgen har varit en riktig semester fyllt med många skratt. Det kändes otroligt lyxigt att åka färja till utställningen, annars är man van med att sitta i en bil i flera timmar i sträck, komma i säng sent, stiga upp tidigt, ställa ut för att sedan återigen sitta i en bil i flera timmar för att komma hem sent på natten.

Nu har vi istället för att sitta i en bil så har vi kunnat sitta i resturangen för att äta gott och ta ett glas för att sedan småprata i hytten tills vi somnar. Otroligt lyxigt!

Färden över havet tog 15 timmar och vi kom till Tallin fredag förmiddag kl.10.00. Vi hade hela fredagen på oss för att göra vad vi ville så vi åkte för att checka in på hotellet, rasta hundarna, kollade var utställningsplatsen låg och därefter tog vi en shoppingtur på stan. På kvällen åt vi på hotellets resturang. Maten var jätte god och det var löjligt billigt!

Överlag så är det väldigt billigt i Tallin, vilket gör att det faktiskt är billigare att åka dit än till t.ex. Finland. En hotell natt för 3 personer kostade 400 svenska kronor (!). Och nej, vi sov inte i en skrubb utan i ett riktigt fint hotell! En öl i hotellets bar kostade 20 svenska kronor (!). På utställningsplatsen så var det ingen parkeringsavgift och utställningskatalogen var gratis (!).

Det var bra stämning på utställningsplatsen bland både utställare, domare och funktionärer. Det var väl strukturerat och det var en fin utställningsplats i en inomhus hall. Underlaget var bra och dem hade täckt alla ringar med gummimattor.

Beardisarna började kl.13.30 och det var endast 6 st anmälda. Carolas hund Lucy var anledningen till att vi åkte till Tallin eftersom att hon saknade sitt sista Cacib till den internationella titeln. Lucy blev bästa tik med cert och fick sitt efterlängtade cacib! Florian blev 2 bästa hane.

Kan ni förstå att vi firade på vägen hem? ;)

Utställningsplatsen:


Denna skylt satt vi ingången till utställningsplatsen. Den tyckte vi var lite rolig ;)


Vackra Lucy:


Florian:

Kommentar:
#1: Linda

Grattis till utställningsframgångarna och valparna!!

Så tråkigt att höra om Ronja, hon är en hund som jag alltid har beundrat.

2012-02-13 @ 20:32:59
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: