Mathildas Hundar

2012-03-12
19:15:17

Fortsättningsklass
Nu när Florian har kvalat till fortsättningsklass så måste vi börja att träna på allvar på de nya skyltarna. Vi har tidigare bara tränat ett fåtal gånger på fortsättnings skyltarna. Men jag tycker inte att det verkar vara några större svårigheter.

Den absolut svåraste momentet är nog 8ans frestelse. För er som inte vet hur den går till så ska man gå i en 8a runt 4 st stationer med leksaker/godis. Hunden ska vara innerst och inte vara kopplad. Jag tror absolut att det kan bli svårt att bibehålla kontakten om det ligger något riktigt roligt eller riktigt gott vid stationerna.

Det finns även en skylt som heter, sitt, stå, gå runt. Den är lite krånglig, speciellt att hunden ska stå helt stilla och inte röra tassarna. Men tack vare att vi tränat mycket utställning och junior handling så sitter det ganska bra. Lite finslip bara. Snurr under gång är också en lite klurig skylt. Men eftersom att vi har tränat lite freestyle innan så kan Florian redan snurra, så det gäller bara att finslipa det också lite.

Det finns en del skyltar där det bland annat ingår att man ska lämna kvar hunden samt kalla in den. Det finns även skyltar där man sätter hunden ner för att sedan vända helt om. Jag tror att problemet vid dessa skyltar är att få med sig hunden ordentligt i svängen.

För att läsa mer om rallylydnad och skyltarna så kan ni gå in här.

Nu ska vi lägga oss i hårdträning så kan vi om ett par veckor starta i fortsättningsklassen! Ska även träna Svea så att hon kan starta i nybörjarklassen snart!

Tränar/tävlar ni rallylydnad med er hund? Eller är ni kanske sugen på att prova på? :) Det är verkligen jätte roligt och alla kan vara med! Ung som gammal, gäller både hundar och förare!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: