Mathildas Hundar

2012-05-14
13:44:17

Brain and Beauty
Igår var vi på anlagsprov i viltspår i Årsunda. Det var en helt otroligt trevlig stämning! Alla skrattade och hade allmänt trevligt oavsett om hundarna spårat bra eller dåligt. Det var riktigt kul att se och jag hoppas att vi kan göra om detta snart igen!

Igår så var hela 6 st farmarbeardiesar anmälda vilket var ungefär hälften av deltagarantalet och bara det är ju något att vara stolt över!

Den hunden som var allra duktigast idag var Sara som skrapade ihop hela 68 poäng av 75 möjliga. Hon spårade på 18 minuter och domaren berömde henne. Hon blev för dagen 3a av alla anmälda och ni kan väl gissa att matte Ulrica är väldigt stolt?!

Nu är dem taggade inför att starta i öppenklassen och det pratas om att det skulle vara kul med att viltspårschampionat bland alla utställningschampionat!

Hur gick det för dem andra då? Jo, Duncan och Svea var ute på en 600 m skogspromenad och Cleo ringade sig igenom hela spåret vilket är en bedrift i sig!

Det gick med andra ord inte så bra, men det är inget vi kan skylla hundarna på för både domaren och vi förstod snabbt vad som var problemet.

Både jag och Linnéa har nämligen lagt våra spår själva till våra hundar vilket gör att hundarna har börjat spåra vår lukt istället för blodlukten. Därför blev dem väldigt förrvirrade när det inte luktade likadant i dessa spår och de letade förtvivlat efter vår lukt och sket fullständigt i blodlukten. Så efter denna dag så lärde vi oss något nytt och kommer därför låta någon annan lägga spåren åt oss.

Vi blev med andra ord ej godkända, men vi skämtar och säger att om vi går vilse i skogen. Då är det bara att släppa hundarna så kommer dem hitta oss på nolltid!

Nu i veckan ska vi träna rallylydnad för hela slanten inför helgens tävling. Sen ska vi ut i skogen för att träna igen och sedan anmäler vi till ett anlagsprov igen! För vi vet att dem kan spåra, men nu måste vi bara lära dem att spåra efter rätt lukt och sedan bevisa det!


Cleo och jag i spåret


Kommentarer:
#1: Tina

GRATTIS!!!! Duktig syster Skipper har:o)))

Och dom andra var ju minst lika duktiga!!! Så nu kan ni gå vilse:o)))Hur gick det med Dollie, kom det några fler valpar efter du åkt hem?

2012-05-14 @ 22:31:51
#2: Christina

Tack och grattis till er :) Kan tyvärr inte komma ikväll vilket vi hade behövt men får ta det nästa gång :)

2012-05-15 @ 10:37:35
#3: Christina

Grattis till er! Jag har börjat köra viltspår med min lilla korv och ska så småningom göra anlagsprov. Tycker också det skulle vara kul med ett viltspårschampionat bland alla utställningsmeriter ;)

2012-05-15 @ 13:00:47
#4: Christina

Ja asså jag vill helst ha en hund som orkar hålla apportbocken i munnen :P En utan käkmuskler blir svårt att göra något annat med än utställning hehe.Det var Marit Sunde, en bestämd 81 årig dam som är gammal bostonuppfödare! Vet att hon inte gillar min uppfödares hundar, min uppfödare har flera världsvinnare men alla tycker ju olika helt enkelt och deras uppfödning är väldigt olika.

Hon dömde fram valpköpare till henne istället till BIR & BIM och vi andra fick Very good :P Men så blir det ibland!

2012-05-15 @ 13:23:40
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: