Mathildas Hundar

2013-02-17
11:15:00

Beardies can! Part 1
Jag fotade lite bilder under lydnadshelgen, kan ju inte precis påstå att de är utav bästa kvalité men jag vill visa dem i alla fall, för det är inte ofta man får se duktiga beardisar som verkligen kan det här med lydnad! Oftast är jag ensam beardiesägare ute på tävlingsbanorna.
 

Kommentarer:

Super beardie and super photo :)

Svar: Thank you!
Mathilda

2013-02-17 @ 15:33:30
#2: Linda

Fina bilder och skoj att se, måste försöka få tid att redigera mina med. Hade nog behövt typ 40h/dag för att hinna med allt som skall hinnas med..

Svar: Tack! Ja fler timmar på dygnet behövs!
Mathilda

2013-02-17 @ 16:04:53
#3: Angelica

Hamnade på din sida efter att ha googlat bilder på beardisar.
Älskar din kommentar "för det är inte ofta man får se duktiga beardisar som verkligen kan det här med lydnad!". :D
Jag tycker att det stämmer väldigt väl. ;) Jag har själv en beardis, min första. Jag har innan haft tjurskallar som amstaff och rottweiler. Tillsammans med min kille tränade och tävlade vi i lydnad, spår och agility med dessa. Trots deras tjurighet så gick det otroligt bra i det sistnämnda - agility.
När jag sedan fick min beardis så trodde jag att det skulle gå ännu bättre och att jag skulle få en chans att utveckla mig själv, men icke. Jag bedrog mig nå hemskt.
Min hund kutar gärna agilitybanorna runt var efter varv efter varv, MEN bara när han får fria tyglar. Till vardags är han väldigt stabil och har en bra kontakt med mig men jag kan aldrig lita till 100% på honom när han är lös. Jag har aldrig fått till inkallningen. Ligger han på planen under ett lydnadspass och nyser till så är han borta efteråt...
Momenten kan jag inte få till heller. Han kan men de görs antingen med pajasfasoner eller inte alls.
Trots amstaff, rottweiler och med en uppväxt i ett hem som födde upp en än mer tjurig ras (som dessutom är väldigt skarp) än dessa så kan jag inte knäcka nöten! Antingen är min hund ett måndagsexemplar eller så är det jag som inte har kunskap och handlag med denna typ av vallare. :)

Svar: Haha, låter som att du har fått en riktig buse till beardies! Dem är ibland lite för smarta för sitt eget bästa och nää, inte kan man räkna med att "allt ska gå som på räls". För att ha en beardies så tror jag att man måste ha en stor portion med tålamod och humor. När du väl har fått honom på din sida, då har du fått en riktig kämpe de kan jag nästan lova dig!
De jag menade med "för det är inte ofta man får se duktiga beardisar som verkligan kan det här med lydnad" så menade jag mer på att de flesta beardiesar är utställningshundar eller sällskapshundar. Det är inte många som upptäckt att dem faktiskt kan bli riktiga stjärnor även i andra grenar! :)
Mathilda

2013-04-09 @ 17:15:49
#4: Kristina

Skoj att se bilder på Beardisar in action!! :-D

Svar: Ja men visst! :)
Mathilda

2014-06-03 @ 10:59:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: