Mathildas Hundar

2013-01-21
10:45:00

Hundar som objekt
När vi var i Göteborg så tittade jag och Linnéa på bedömningen i amerikanska cocker ringen som gick brevid bearded collie ringen, där vi såg en handler som visade sin hund väldigt hårdhänt. När han skulle ställa upp sin hund så löft han den högt i huvud och svans. För att justera bakbenen så ryckte han den hårt i svansen. Vi blev väldigt illa till mods av att se på bedömningen. Den representerade även rasen i gruppfinalerna och han hanterade sin hund likadant där, vilket fick publiken att reagera. Varje gång han löft sin hund hörde man ett sus i publiken och många blev väldigt upprörda, med all rätt. En cocker uppfödare konfronterade denna handler som kallt svarade att hundar bara är objekt med päls på, dem har inga känslor.
 
Jag tycker det är väldigt tråkigt att se domare placera upp denna hund så pass högt, det visar bara att sådan handling accepteras och gör en väldigt dålig reklam för sporten. Jag hoppas att västra kennelklubben reagerade och åtminstone gav denna handler en varning. Så här ska det bara inte få gå till.
 
Tyvärr kommer denne handler antagligen inte ändra sitt sätt att hantera sin hund, utan denne kommer antagligen bara undvika att åka till svenska utställningar. Men vi måste åtminstone sätta ner foten och berätta att vi inte tillåter sånt här i Sverige!
 
Filmen nedan är inget för känsliga. Detta är en annan handler och en annan stackars hund som faktiskt blir misshandlad och ingen reagerar.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:
#1: Venke

Det er like trist å se slik handling når det skjer, og alltid like sjokkerende at dommerene ikke slår ned på det. Håper virkelig at dette får etterspill for vedkommende som håndterer sin hund slik.

Det verste er at når folk slipper unna med den type håndtering, er det også en fare for at noen faktisk tror at dette er OK håndtering av en hund....

I agility miljøet har vi en del dommere som faktisk har slått hardt ned på uønsket adferd av hundefører, og det er SÅÅÅ herlig å se at slikt blir slått ned på.

Svar: Ja jag håller med dig. Vi måste visa att vi inte accepterar denna eller liknande typ av hantering av hund. Skönt att höra att agilitydomarna agerar!
Mathilda

2013-01-21 @ 11:04:23
#2: Anette

Men herregud det är ju inte klokt stackars liten som blir behandlad på det viset och man funderar ju på hur den behandlas när ingen ser på.
Hur tänker domarna när de placerar någon som behandlar sin hund så illa i ringen.
Nej fy sjutton och jag blir så ledsen och tankarna far runt i huvudet och jag blir så ledsen när jag tänker på alla djur och människor som far illa.... :(.

Svar: Ja visst är det hemskt! Jag blir illamående!
Mathilda

2013-01-21 @ 11:06:54

Vi kan ju lätt konstatera att den handlern är långt ifrån djurvän... Tragiskt att se :-(

Svar: Nä någon djurvän är han då inte. Visst är det tragiskt.
Mathilda

2013-01-21 @ 13:50:43
#4: Anonym

uch sånt här är alltid tragiskt och det måste bli ännu hårdare straff och lagar mot sådant här. Det minsta det borde ge en handler är hög böter och avstängning från svenska utställningar antingen under en viss tid eller på livstid.. Verkligen dax att sätta ner foten även inom hundsporten...

Svar: Ja jag håller med!
Mathilda

2013-01-21 @ 16:55:22
#5: Tina

Tyvärr är detta vanligt att se i utställningsringarna, lika vidrigt varje gång. Kommer inte ihåg rasen men tror det var Shih tzu på en utställning i danmark i upfödargrupperna som man såg handlerna göra detta på alla, såg fördjävligt ut och ingen reagerade och gruppen placerades.

Svar: Ja hemskt tråkigt är det!
Mathilda

2013-01-21 @ 22:33:27
#6: Anna

Hemskt sagt!!! Fy vad tråkigt att det kan vara så här.. Känner mer och mer hur jag ogillar utställningar enbart för att domaren går efter så sjuka saker och aldrig helheten som "lycklig hund". Lyckliga hundar är vackra hundar!

Svar: Tyvärr så har utställningsvärlden än mörk baksida, men jag tror inte den är mörkare än i andra hundsporter tyvärr. Överlag har vi många duktiga, sunda domare, uppfödare och utställare i Sverige, det ska vi vara glada för :)
Mathilda

2013-01-22 @ 08:19:41
#7: Sofia

Men fy så hemskt! En sådan handler ska uteslutas på livstid! Vadå bara objekt?! Galet! Hoppas folk ropar åt honom nästa gång, om alla i publiken protesterar eller går därifrån så fort han visar sig, så lönar d sig inte... Hemsak människa!!!

Svar: Ja man kan ju tycka det! Tyvärr så ser dem inte lika hårt på det i andra delar av världen, så som på den här filmen där ingen ens höjer ett ögonbryn...
Mathilda

2013-01-25 @ 21:22:01
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: