Mathildas Hundar

2013-01-04
11:30:00

Vi har inga utställningshundar
"Utställningshundar"  -  Alltid nytvättade och borstade. Dem får absolut inte bli lortiga, därför är längre promenader uteslutna. En regnig dag, då motioneras dem på löpband. Skogspromenader är absolut uteslutna, dem kan ju faktiskt snubbla på en sten och vricka tassen. Soffpotatisar och korkade hundar som inte kan något annat än stå eller att gå i vänstervarv. Dem får absolut inte leka tillsammans då dem biter av varandra pälsen osv.
 
Fördomar mot utställningshundar finns det och begreppet "utställningshund" är ofta förknippat med något negativt. Förhoppningsvis så stämmer detta inte in på många hundars liv, men jag vet att det tyvärr finns hundar där detta är en del av deras vardag.
 
Vi har inga "utställningshundar", vi vill överhuvudtaget inte förknippas med något av ovanstående. Vi har i första hand hundar, vanliga hundar. Utställning, det är en liten hobby vi har vid sidan av allt annat som hör till hundlivet.
 
För oss är det inte viktigt att vinna massor med röda rosetter, det är inte därför vi har hund.
 
Våra hundar kanske inte har de allra vitaste tassarna eller har den allra längsta pälsen eftersom att dem titt som tätt badar i ett lerhål eller leker jaga med varandra så att pälstussar ryker. Men vad gör väl det?
 
Vi har lyckliga hundar.
 

Kommentarer:
#1: Cattis

Äntligen kan jag lämna en kommentar:) Så himla bra skrivet och det är så roligt att läsa dina inlägg.

Vänliga hälsningar Cattis

Svar: Va kul att höra! Tack!
None None

2013-01-04 @ 16:40:47
#2: Elin

Åh vad jag känner igen det där du skriver, speciellt inom pudelvärlden... hemskt.

Svar: Ja tråkigt nog så förekommer det mycket konstigt inom hundvärlden överhuvudtaget...
None None

2013-01-05 @ 21:48:20
#3: Anette

Lyckliga hundar det är det bästa och finaste som finns!!!
Underbar bild på ett lyckligt och glatt gäng lurvisar <3!!!

Svar: Tack så mycket! Ja det är verkligen det finaste som finns! :)
None None

2013-01-06 @ 22:07:10
#4: Liz

Våra beardisar ser till vardags absolut inte ut som de gör i ringen;-) De är skitiga, busar och även här flyger tussarna. Men de är väldigt lyckliga;-) Hundar måste få vara hundar! Man hör titt som tätt att s.k. "utställningsuppfödare bara bryr oss om exteriören.....jag blir upprörd och ledsen. Att man inte kan förstå att exteriör och mentalitet ska gå hand i hand, det finns inget mellanting, det ena får aldrig utesluta det andra! Jag och Niclas föder upp "familjehundar" med det menar jag att våra valpar ska komma till hem där det blir älskade familjemedlemmar, de ska vara framåt, glada och nyfikna. Att beardisen är en vallhund som är en utmärkt allrounder är underbart!

Svar: Håller helt med dig! Det är så det ska vara!
Mathilda

2013-01-21 @ 12:02:29
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: